icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ekskurzija za nadarjene in vedoželjne učence od 4. do 9. razreda

Z avtobusom smo potovali v Fram. Najprej smo imeli dve delavniciv Zavodu Simetris (Modra delavnica): za mlajše učence oblikovanje prototipa avtomobila iz LEGO kock in oblikovanje veternice, za starejše učence pa je potekala arhitekturna delavnica - gradnja mostu in sestavljanje makete stavbe. V delavnicah je bil poudarek na timskem sodelovanju učencev.

Preberi več

TOM potuje, otroke obiskuje

17. 5. 2022 TOM telefon pričenja vseslovensko akcijo »TOM potuje, otroke obiskuje«, s katero obeležujemo mednarodni dan otroških telefonov. Z akcijo bi vam radi sporočili, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor.

Preberi več

Nova igrala na Mladiki

Na šolskem igrišču ponovno stojijo igrala. Da je temu tako, so poskrbeli lastniki dvorane Campus Sava Ptuj, ki s to gesto dokazujejo kako mar jim je za zdrav razvoj otrok in nenazadnje, da dobro medsosedski odnosi še zmeraj obstajajo.

Preberi več

Športni dan – kros

Sončen dan pripeljal je šolarje na plan.
Tekli so in razgibali telo,
glavno je, da sodelovali so zelo.
Bravo, Mladikarji!

(Prosimo za malo potrplenja pri kliku na Preberi več.)

Preberi več

Varnost voznikov e-skirojev

Spoštovani!Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) skupaj s Policijo med 18. in 24. aprilom 2022 izvaja nacionalno preventivno akcijo Varnost voznikov e-skirojev. V njej pozivamo k varni rabi električnih skirojev (e-skiro) v prometu.

Preberi več

Tehniški dan v 3. razredu - Živim zdravo

S tretjimi razredi smo izvedli tehniški dan na temo Živim zdravo. Obiskala nas je ga. Nuša Krošl iz ZD Ptuj, ki nam je predstavila zdrav način življenja. Z učenci smo izdelali maketo pljuč.

Preberi več

Za starše

 video1Poplava vzgojnih nesmislov - video

Svetovalni_center_za_otroke_mladostnike_in_starse_Maribor-logoSvetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor

anksio logotip
anksio knjige intro Knjige za osebnostni in čustveni razvoj otrok

Knjige je napisala psihologinja Karmen Mandl na osnovi znanj iz psihologije, psihoterapije, mediacije in čuječnosti in več kot 15 let dela z otroki in mladostniki v vrtcu, šoli in zasebni praksi in spodbujajo čustveni in osebnostni razvoj otrok.  

 

Knjige lahko naročite s pomočjo NAROČILNICE ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

https://gusarnik.eu/wp-content/uploads/2023/03/soleNarocilnica.pdf

V knjigi Moje supermoči odločanja in zaupanja vase 2 – vaje, aktivnosti, družabne igre in zgodbe za otroke, ki želijo postati umirjeni, srečni in samozavestni je 50 strani vaj, aktivnosti in navdihujočih zgodb za razvijanje socialnih veščin, čuječnosti, empatije, čustvene inteligence, vztrajnosti, zaupanja vase, pozitivne samopodobe, odgovornosti,... Primerno je za otroke od 5 -10 let.

Slikanica Pomagaj Niku in Ani najti pravo pot pa je nekaj posebnega in je primerna za otroke od 4 -10 let. Otroci se odločajo v imenu Nika in Ane in s svojimi odločitvami ustvarjajo zgodbo ter spoznavajo, kakšne posledice imajo njihove odločitve. Tako se učijo o pomembnosti svojih odločitev ter o tem, da so sami tisti, ki ustvarjajo svoj vsakdan in tudi svoje življenje. Odločajo se ali pomagati sošolcu ali ne, prositi za pomoč, preprečiti medvrstniško nasilje ali ga ignorirati ... Slikanica pritegne tudi otroke, ki ne marajo preveč branja ali pa imajo težave z usmerjanjem pozornosti. S pomočjo te slikanice se otroci učijo o odgovornosti, sodelovanju, prijaznosti, potrpežljivosti, sprejemanju odločitev in izražanju čustev. Odločajo se ali pomagati sošolcu ali ne, prositi za pomoč, preprečiti medvrstniško nasilje ali ga ignorirati ...

Slikanica Pričaraj še več nasmehov pa otroke na zabaven način (skozi pihanje, ploskanje, vrtenje knjige itd.) uči prijaznosti in sočutja do drugih. Primerna je za otroke od 3 do 6 let, zabavna pa bo tudi starejšim otrokom.

Ustvarjalni nagradni natečaj za malčke in šolarje

TRIJE DELI NATEČAJA:

  • LIKOVNI (1., 2., 3. razredi OŠ)
  • LITERARNI (4., 5., 6. razredi OŠ)
  • FOTOGRAFSKI (7., 8., 9. razred OŠ in srednje šole)

NAGRADE:

1. nagrada: tablični računalnik

2. nagrada: najem dveh kanujev na Cerkniškem jezeru

3. nagrada: najem dveh kanujev na Cerkniškem jezeru

Preberi več

Materinski dan

Rozice

Drage mamice, na vaš dan smo nekaj lepega za vas pripravili učenci iz PB 1.a in 1.b razreda. Vesel materinski dan drage mamice!

icon movie Oglejte si video!

Vabilo v program "Krepitev družine"

Prvi teden v aprilu bodo v Društvu ARS VITAE okviru programa Mostovi ponovno pričeli z izvajanjem preventivnega družinskega programa Krepitev družine. Trimesečni program (1x na teden, 2 uri v popoldanskem času) je namenjen družinam, ki potrebujejo pomoč in nasvete glede vzgojnih veščin, izboljšanja družinskih odnosov...

Program je za družine BREZPLAČEN. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. so do 22. 3. 2022.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small