icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

V šolo samo zdravi

Spoštovani,
ponovno vas prosim, da

v šolo pošiljate izključno zdrave otroke.

Enako velja za vse starše/skrbnike/spremljevalce, ki otroka dostavite do šole.

Bogomir Širovnik, ravnatelj

Predstavitev šole za bodoče prvošolce in njihove starše

Najprej je vse zbrane pozdravil gospod ravnatelj, sledil je kulturni program s petjem in plesom. Bodoči prvošolci so se vključili v delavnico, staršem pa smo predstavili dejavnosti šole. Nato so si ogledali še učilnice in šolske prostore. Veselimo se vpisa nove generacije otrok.

Spletni kviz

varni internet intro

Naša šola se je prijavila na največji spletni kviz o varni rabi interneta, ki ga organizirata A1 in Zavod Varni internet. V kvizu bodo sodelovali učenci s celotne Slovenije, z njim pa bomo poskusili osvojiti Guinnessov rekord in se tako vpisati v Knjigo Guinnessovih rekordov. Tri šole, ki bodo v najkrajšem času imele največ pravilnih odgovorov, bodo nagrajene z denarno nagrado za nakup računalniške opreme v skupni vrednosti 10.000 EUR.

Naša šola je prijavila vse učence od 6. do 9. razreda. Kviz bo potekal v četrtek, 16. februarja 2023, od 11:00 do 12:30 za vse učence hkrati. Za sodelovanje v kvizu šola potrebuje dobro internetno povezavo in velik zaslon/platno z zvočniki (v matičnih učilnicah). Otroci bodo odgovore podajali na svojih napravah (mobilnem telefonu, tablici ali računalniku) prek platforme Kahoot!, prenos kviza v živo z moderatorjem pa bo potekal na platformi YouTube in družbenih omrežjih podjetja A1 Slovenija. Moderator kviza bo voditelj in stand up komik Sašo Stare. 

Vprašanja bodo razdeljena na 4 sklope, vsak od njih bo obsegal 10 vprašanj. Vprašanja bo postavljal moderator, ki bo otroke tudi vodil skozi kviz in jim z dodatnimi razlagami osvetlil izbrane tematike.

Povezava do spletne učilnice z gradivom: https://spletnikviz.a1.si/spletna-ucilnica.

Prteberi več

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo

Spoštovani starši,

OŠ Mladika letos gosti 9. sezono projekta Radia-Tednik Ptuj Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo. Na prireditvi, ki bo v sredo, 11. 1. 2023, ob 18. uri v veliki telovadnici OŠ Mladika, se bo predstavilo 24 učencev iz 4 ptujskih osnovnih šol v dveh kategorijah – od 1. do 5. razreda in od 6. do 9. razreda (iz vsake šole 3 učenci v vsaki kategoriji).

Zmagovalca iz posameznih kategorij bosta sodelovala na polfinalnem izboru. Vsi posnetki nastopov bodo dostopni na uradnih Facebook in Youtube profilih Radia Ptuj in Radia Celje.

Več informacij najdete na uradni spletni strani projekta https://www.otrocipojejo.si/.

Vljudno vabljeni!

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 18. novembra 2022, smo  na šoli obeležili Dan slovenske hrane.

Tradicionalni slovenski zajtrk smo izvedli  1. učno uro v matičnih učilnicah.

Postregli smo jim s kmečkim kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolkom. 

Preberi več

Šolsko tekmovanje Matemček

matemcek intro

V petek, 11. novembra 2022, je na šoli Mladika potekalo šolsko tekmovanje Matemček v prostorski predstavljivosti. Tekmovalo je 30 učencev od 1. do 3. razreda.

Državnega tekmovanja, ki bo v soboto, 26. novembra 2022 se bo udeležilo 11 učencev:

1. razred: Anže Brmež, Coyle Cian Oisin, Primož Zemljarič, Nik Belovič, Naja Jagarinec, Simon Pičerko
2. razred: Gaj Kramberger, Nel Črešnik, Nejc Žnidaršič
3. razred: Val Černenšek, Anej Kocmut

Mentorica, Breda Pisar

Šolsko tekmovanje iz znanja tehnologij 2022/2023

Tekmovanja iz znanja tehnologij, ki je potekalo 9. 11. 2022, se je udeležilo 16 učencev naše šole. Bronasto priznanje so na šolskem delu tekmovanja osvojili:

9. a: Lan žitnik Rogelj, Tia Križan

9. b: Ambrož Čič

8. a: Timotej Muzek, Van Emeršič, Gea Palir

8. b: Aleks Žitnik Rogelj

Preberi več

Šolska shema Evropske unije

solska shema evropske unije

Ponovno pričenjamo s šolsko shemo sadja in mleka s 1. 9. 2022.

Cilj je ponuditi otrokom čim več zdravih obrokov sadja, zelenjave, mleka in mlečnih izdelkov ter jih osveščati o pomembnosti zdrave prehrane, telovadbe itd…

Prosimo za donacijo

Spoštovani,

prosimo za donacijo za knjigo, kuverte in znamke, ki smo jih izdali ob 120. obletnici OŠ Mladika.

knjiga1   knjiga1

Ponosni smo, da smo ob našem jubileju izdali knjigo, ki je bogata z opisom zgodovine OŠ Mladika, ter je  opremljena s številnimi slikami in zanimivimi dogodki in opisi slednjih. Morda se najdete v knjigi. Knjiga vsebuje opise in slike vseh pomembnejših zgodovinskih dogodkov, ki so zaznamovali našo šolo skozi zgodovino in čas. Ne manjkajo pa tudi slike in opisi dejavnosti ter dogodkov v sedanjem času.

Ker pa so žal bili stroški ob izdaji knjige, kuvert in znamk zelo veliki, bomo veseli vsake donacije ne glede na višino: 5 €, 10 €, 15 €, 20 €. Vsak euro šteje, za kar Vam bomo zelo hvaležni. Želeni znesek lahko nakažete na naš TRR ali plačate ob prevzemu knjige pri udeležbi obletnice ali kadarkoli ob prevzemu v tajništvu.

Donacija ni pogoj za prevzem knjige.

poloznica

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small