icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ eduroam logo logotip EKP 2014 2020 SIO 2020 logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Metulj prijateljstva – tehniški dan

Današnji tehniški dan je posvečen svetovnemu dnevu zdravja. Zdravje ni le gibanje in hrana. Zdravje je dobro organiziran dan v prijetni družbi ljudi, ki jih imamo radi. Ko naredimo nekaj zase in za druge.

In tako smo na to temo izdelovali metulje prijateljstva.

Preberi več

ZPMS nudi računalnike, hrano ...

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) skuša s pomočjo donatorjev stiske omiliti. V tem tednu smo, in bomo tudi naprej, preko naših društev in zvez po Sloveniji, razdelili vse računalnike, ki smo jih v teh dneh prejeli kot donacije posameznikov oz. podjetij. Na ta način pomagamo, da imajo otroci enake možnosti novega načina izobraževanja. V tem času delimo tudi donirano hrano.

Preberi več

Za nami je že tretji teden izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši, skrbniki!

Za nami je že tretji teden pouka na daljavo in ponovno lahko povem, da nam gre odlično.
Nekateri učitelji so na novo vzpostavili spletne učilnice. Učitelji se resnično trudijo po najboljših močeh, tudi njim namreč ni bilo lahko, saj so morali na novo poiskati načine in oblike dela, da lahko pouk nemoteno teče dalje. In iz dneva v dan iščejo nove poti ...

Preberi več

7. april – svetovni dan zdravja

7. april – svetovni dan zdravja, leto 2020 pa mednarodno leto medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic.

Letošnja tema tega dneva je podpora medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam pri njihovem delu. Ob spopadanju z epidemijo novega koronavirusa pa je v ospredju predvsem izražanje hvaležnosti za njihovo požrtvovalno delo.

Pomoč otrokom, mladostnikom in staršem

Dragi starši, dragi otroci,
čeprav smo v času epidemije korona virusa za druženja in skupinske aktivnosti v Dnevnem centru za otroke in mladostnike zaprti, smo še vedno tukaj za vas 

Preberi več

Obvestilo Zveze prijateljev mladine Slovenije

Spoštovani,
že tretji teden spremljamo, kako poteka učenje na daljavo. Pristopi šol in učiteljev so različni, a kot lahko zasledimo, ti delujejo dokaj učinkovito. Zaskrbljujoče pa je, da učenje na daljavo poglablja neenakosti med učenci. Veliko staršev se obrača na nas, ker doma nimajo računalnika ali pa imajo samo enega. 

Preberi več

Obvestilo: Subvencije šolskih obrokov za mesec marec 2020

Spoštovani starši,
obveščamo vas, da je pri izdaji nekaterih položnic za subvencionirano prehrano za otroke za mesec marec 2020 prišlo do sistemske napake, ki jo že odpravljamo.

Za nastalo napako se vam iskreno opravičujemo.

Učenke in učenci,

za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo. Mnogi ste ga sprejeli in izvajali z vso odgovornostjo, žal ne vsi. Zato vas želim ponovno opozoriti na naslednje:

Preberi več

Za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši,
za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo. Mnogi učenci so ga sprejeli in izvajali z vso odgovornostjo, žal ne vsi. 

Za nadaljnje delo vas prosim da:

  • zadržite otroke doma,
  • spodbujajte svoje otroke za izobraževanje na daljavo,
  • opozorite otroke, da delo vzamejo resno, saj bo znanje prej ali slej tudi preverjeno in ocenjeno,
  • ne delajte nalog namesto otrok, saj učitelji zastavljajo take naloge, ki jih učenci zmorejo samostojno. V kolikor potrebujejo dodatna navodila ali imajo vprašanje, imajo možnost vzpostaviti komunikacijo z učiteljem (eAsistent, e-pošta),
  • ste svojim otrokom predvsem podpora pri tehničnih zahtevah vzpostavitve komunikacije (po tednu dni takega dela je večina otrok že dovolj vešča za samostojno delo, razen mogoče posamezniki iz 1. VIO),
  • imate nadzor nad delom vaših otrok ob računalniku. Sodobna tehnika nudi otrokom veliko privlačnejših vsebin kot je izobraževanje na daljavo. Mnoge od teh so  neprimerne. Z vztrajanjem pri nadzoru, boste otroka učili ločiti med resnim delom in zabavo, hkrati pa jih boste zaščitili pred neprimernimi vsebinami.

Vsem želim veliko pozitivne energije. Ostanite zdravi,

Bogomir ŠIROVNIK, ravnatelj

Pomoč staršem v času epidemije

Zaradi razmer, v katerih smo se znašli v Sloveniji zaradi širjenja okužbe z novim koronavirusom in posledično zaradi samoizolacije, mnogo otrok, mladostnikov in tudi odraslih lahko občuti negotovost, tesnobnost, anksioznost in so zaskrbljeni zaradi nastalih negotovih okoliščin.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small