icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ eduroam logo logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
  • 1
  • 2

Učenke in učenci,

za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo. Mnogi ste ga sprejeli in izvajali z vso odgovornostjo, žal ne vsi. Zato vas želim ponovno opozoriti na naslednje:

Preberi več

Za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši,
za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo. Mnogi učenci so ga sprejeli in izvajali z vso odgovornostjo, žal ne vsi. 

Za nadaljnje delo vas prosim da:

  • zadržite otroke doma,
  • spodbujajte svoje otroke za izobraževanje na daljavo,
  • opozorite otroke, da delo vzamejo resno, saj bo znanje prej ali slej tudi preverjeno in ocenjeno,
  • ne delajte nalog namesto otrok, saj učitelji zastavljajo take naloge, ki jih učenci zmorejo samostojno. V kolikor potrebujejo dodatna navodila ali imajo vprašanje, imajo možnost vzpostaviti komunikacijo z učiteljem (eAsistent, e-pošta),
  • ste svojim otrokom predvsem podpora pri tehničnih zahtevah vzpostavitve komunikacije (po tednu dni takega dela je večina otrok že dovolj vešča za samostojno delo, razen mogoče posamezniki iz 1. VIO),
  • imate nadzor nad delom vaših otrok ob računalniku. Sodobna tehnika nudi otrokom veliko privlačnejših vsebin kot je izobraževanje na daljavo. Mnoge od teh so  neprimerne. Z vztrajanjem pri nadzoru, boste otroka učili ločiti med resnim delom in zabavo, hkrati pa jih boste zaščitili pred neprimernimi vsebinami.

Vsem želim veliko pozitivne energije. Ostanite zdravi,

Bogomir ŠIROVNIK, ravnatelj

Pomoč staršem v času epidemije

Zaradi razmer, v katerih smo se znašli v Sloveniji zaradi širjenja okužbe z novim koronavirusom in posledično zaradi samoizolacije, mnogo otrok, mladostnikov in tudi odraslih lahko občuti negotovost, tesnobnost, anksioznost in so zaskrbljeni zaradi nastalih negotovih okoliščin.

Preberi več

Pomoč otrokom v duševni stiski

Svetovanje za učence in starše

Ob zaznavi težav, strahov ali stisk, ki se pojavljajo, ko smo doma, posredujemo nekaj kontaktov, kjer lahko podelite svoje mnenje in iščete nasvet oz. pomoč:

Preberi več

Menarodni dan knjig za otroke

Društvo Bralna značka  Slovenija sporoča, da bo letos  praznovanje 2. aprila, mednarodnega dneva knjig za otroke, v vseh pogledih zelo posebno.

Preberi več

Mariborska knjižnica je zaprta

Spoštovani!

Mariborska knjižnica je v skladu z direktivo Ministrstva za kulturo v petek, 13. 3. 2020, zaprla vse svoje enote zaradi koronavirusa.

Preberi več

Bralna značka na daljavo

Spoštovani učenci!

Zaradi nastale situacije lahko učenci od 6. do 9. razreda bralno značko opravljate na daljavo. 

Preberi več

Korona virus SARS-CoV-2

V tem trenutku šola dela vse, kar je potrebno, da bodo lahko pouk in vzgojne dejavnosti nemoteno potekale. Pri tem nam lahko pomagate tudi Vi, dragi starši ...

PREBERI VEČ

Klobučki

Zora iz 1.a je vsem sošolcem s pomočjo atija, babice in dedija izdelala pustne klobučke. Polepšala nam je dan!

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small