icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Matemček

V petek, 10. novembra 2023 je na šoli Mladika potekalo šolsko tekmovanje Matemček. Tekmovalo je 47 učencev od 1. do 3. razreda.

Državnega tekmovanja, ki je bilo v soboto, 25. novembra 2023 na OŠ Majšperk so se udeležili: Elisej Brodnjak, Eva Žnidaršič, Meta Strelec, Nik Belovič, Nel Črešnik, Nejc Žnidaršič in Aljaž Ciglar.

Vsem učencem iskreno čestitamo za lep uspeh!

Mentorica, Breda Pisar

Šolsko tekmovanje iz znanja tehnologij

Tekmovanja iz znanja tehnologij, ki je potekalo 8. 11. 2023, se je udeležilo 17 učencev naše šole. Bronasto priznanje so na šolskem delu tekmovanja osvojili:

8. b: Špela Čeh, Katarina Strelec, Zarja Palir

8. a: Gašper Eržen, Vid Maračič

Špela Čeh, Katarina Strelec, Gašper Eržen in Vid Maračič pa so se uvrstili na državni del, ki bo organiziran v mesecu marcu 2024, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Več o tekmovanju najdete na spletni strani: https://fe.uni-lj.si/solarji-in-dijaki/tekmovanje-v-znanju-tehnologij/razpis-tzt/

Mentor tekmovanja: David Vodušek

Tradicionalni slovenski zajtrk

Kot že vrsto let doslej, se je tudi letos naša šola pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil izveden 17. novembra.

Preberi več

Svetovni dan hrane

V okviru OPB-ja smo ob svetovnem dnevu hrane spodbujali učence o odgovornem ravnanju s hrano in o pomemenu pestre prehrane.  Izvedli smo različne delavnice. Povezali smo se z Zdravo in Eko šolo ter izvedli  več aktivnosti, s katerimi smo učence osveščali o  zdravih prehranjevalnih navadah, kulturi prehranjevanja in odgovornega odnosa do sebe in svojega zdravja.  

Preberi več

Ponovna uporaba in sobivanje z naravo

V četrtek, 28. septembra 2023, je potekala ekskurzija za nadarjene in vedoželjne učence od 5. do 9. razreda OŠ Mladika na Ptuju.

Učenci smo najprej obiskali Center ponovne uporabe v Slovenskih Konjicah, kjer smo si ogledali predelane zabojnike za prevoz tovora, ki bi sicer končali na odpadu ali pa bi za njihovo drugačno predelavo potrebovali veliko količino energije. Tamkajšnja zabojnika sta primera, kako ponovna uporaba lahko deluje v praksi. Na njiju ni namreč nič novega, celo solarne celice na strehah enot so ponovno uporabljene.

Preberi več

Teden otroka 2023

Teden otroka, ki je letos potekal pod sloganom »Zakaji in zatoji radovednosti« je bil v prvem tednu oktobra. Aktivnosti v šoli so potekale malo drugače in so bile prilagojene našim učencem.

Preberi več

Učenci v vlogi voznika

Učenci 4. in 5. razredov so se danes v okviru programa Jumicar najprej seznanili s prometnimi znaki in predpisi, nato pa se preizkusili še v praktični vožnji na poligonu.

Preberi več

Šola v naravi - 5. dan

Zadnj dan šole v naravi smo ustvarjali na Tartinijevem trgu, še zadnjič uživali ob čudovitem pogledu med kosilom ter občudovali Postojnsko jamo.

Preberi več

Teden otroka

teden otroka 2teden otroka1

Merimo lokalno - vplivamo globalno

V sklopu projekta "Erasmus mobilnosti - Merim lokalno, vplivam globalno" predstavnici naše šole izvajata meritve znotraj posameznih protokolov na področju hidrosfere in pedosfere. Učenki Gea Palir in Neža Hribernik uspešno opazujeta in izvajata meritve na izobraževanju na Hrvaškem, v ekosistemih reke Cetine ter na otoku Braču. Pridobljene veščine bomo uporabljali na naših merilnih mestih v okolici šole. Projekt GLOBE tako uspešno vodimo tudi v letošnjem šolskem letu.

Preberi več

Ulice otrokom

Mladikino parkirišče se je spremenilo v otroško igrišče.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small