icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ eduroam logo logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

7. april – svetovni dan zdravja

7. april – svetovni dan zdravja, leto 2020 pa mednarodno leto medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic.

Letošnja tema tega dneva je podpora medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam pri njihovem delu. Ob spopadanju z epidemijo novega koronavirusa pa je v ospredju predvsem izražanje hvaležnosti za njihovo požrtvovalno delo.

Pomoč otrokom, mladostnikom in staršem

Dragi starši, dragi otroci,
čeprav smo v času epidemije korona virusa za druženja in skupinske aktivnosti v Dnevnem centru za otroke in mladostnike zaprti, smo še vedno tukaj za vas 

Preberi več

Obvestilo Zveze prijateljev mladine Slovenije

Spoštovani,
že tretji teden spremljamo, kako poteka učenje na daljavo. Pristopi šol in učiteljev so različni, a kot lahko zasledimo, ti delujejo dokaj učinkovito. Zaskrbljujoče pa je, da učenje na daljavo poglablja neenakosti med učenci. Veliko staršev se obrača na nas, ker doma nimajo računalnika ali pa imajo samo enega. 

Preberi več

Obvestilo: Subvencije šolskih obrokov za mesec marec 2020

Spoštovani starši,
obveščamo vas, da je pri izdaji nekaterih položnic za subvencionirano prehrano za otroke za mesec marec 2020 prišlo do sistemske napake, ki jo že odpravljamo.

Za nastalo napako se vam iskreno opravičujemo.

Učenke in učenci,

za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo. Mnogi ste ga sprejeli in izvajali z vso odgovornostjo, žal ne vsi. Zato vas želim ponovno opozoriti na naslednje:

Preberi več

Za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo

Spoštovani starši,
za nami je prvi teden izobraževanja na daljavo. Mnogi učenci so ga sprejeli in izvajali z vso odgovornostjo, žal ne vsi. 

Za nadaljnje delo vas prosim da:

  • zadržite otroke doma,
  • spodbujajte svoje otroke za izobraževanje na daljavo,
  • opozorite otroke, da delo vzamejo resno, saj bo znanje prej ali slej tudi preverjeno in ocenjeno,
  • ne delajte nalog namesto otrok, saj učitelji zastavljajo take naloge, ki jih učenci zmorejo samostojno. V kolikor potrebujejo dodatna navodila ali imajo vprašanje, imajo možnost vzpostaviti komunikacijo z učiteljem (eAsistent, e-pošta),
  • ste svojim otrokom predvsem podpora pri tehničnih zahtevah vzpostavitve komunikacije (po tednu dni takega dela je večina otrok že dovolj vešča za samostojno delo, razen mogoče posamezniki iz 1. VIO),
  • imate nadzor nad delom vaših otrok ob računalniku. Sodobna tehnika nudi otrokom veliko privlačnejših vsebin kot je izobraževanje na daljavo. Mnoge od teh so  neprimerne. Z vztrajanjem pri nadzoru, boste otroka učili ločiti med resnim delom in zabavo, hkrati pa jih boste zaščitili pred neprimernimi vsebinami.

Vsem želim veliko pozitivne energije. Ostanite zdravi,

Bogomir ŠIROVNIK, ravnatelj

Pomoč staršem v času epidemije

Zaradi razmer, v katerih smo se znašli v Sloveniji zaradi širjenja okužbe z novim koronavirusom in posledično zaradi samoizolacije, mnogo otrok, mladostnikov in tudi odraslih lahko občuti negotovost, tesnobnost, anksioznost in so zaskrbljeni zaradi nastalih negotovih okoliščin.

Preberi več

Pomoč otrokom v duševni stiski

Svetovanje za učence in starše

Ob zaznavi težav, strahov ali stisk, ki se pojavljajo, ko smo doma, posredujemo nekaj kontaktov, kjer lahko podelite svoje mnenje in iščete nasvet oz. pomoč:

Preberi več

Menarodni dan knjig za otroke

Društvo Bralna značka  Slovenija sporoča, da bo letos  praznovanje 2. aprila, mednarodnega dneva knjig za otroke, v vseh pogledih zelo posebno.

Preberi več

Mariborska knjižnica je zaprta

Spoštovani!

Mariborska knjižnica je v skladu z direktivo Ministrstva za kulturo v petek, 13. 3. 2020, zaprla vse svoje enote zaradi koronavirusa.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small