icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Nujno obvestilo

Spoštovani starši in skrbniki!

Ponovno vas pozivam, da v šolo pošiljate le zdrave otroke.

V šolo ne pošiljajte bolnega otroka, ne le zaradi njega samega, ampak tudi zaradi drugih otrok, kajti kužnost in s tem možnost širjenja bolezni na zdrave otroke je največja v prvih dneh bolezni.

V šolo ne pošiljajte otroka, če:

  • je v zadnjih 48 urah imel povišano telesno temperaturo, je bruhal ali imel drisko,
  • če ima izpuščaj z ali brez vročine (razen ko gre za neinfekcijske izpuščaje, kot so alergijski izpuščaji, piki insektov),
  • ima uši ali garje.

Pri nalezljivih boleznih upoštevajte navodila pediatra in obvestite šolo.

Želim vam čim več zdravih in veselih šolskih dni,
Bogomir Širovnik, ravnatelj

I-šola

»RAZVOJ DIGITALNIH KOMPETENC V PODPORO UČENJU IN ŽIVLJENJU«

I ŠOLA letak

Preberi več

Projekt GLOBE

Z učenci 5. a in 5. b razreda smo se letošnje šolsko leto 2023/2024 odločili, da sodelujemo v projektu Globe Elementary, ki je namenjen učencem razredne stopnje.

Preberi več

Veseli december v OPB-ju

Mesec december je bil zelo ustvarjalen za naše učence, veliko smo risali, barvali, izdelovali voščilnice, prepevali in plesali. Da smo pričarali praznično vzdušje, smo okrasili tudi našo avlo z naslovom« »Prazniki nekoč«. Zimska pravljica pa nas je popeljala tudi v jedilnico, kjer smo izdelali zimsko idilo.

Preberi več

Nagovor ravnatelja ob novem letu 2024

Novoletno voščilo intro

Dragi učenke in učenci,

ob koncu leta se radi ozremo nazaj, na prehojeno pot v letu. Vaš trud, radovednost in srčnost so nas vse navdihnili ter naredili našo šolo posebno in živo skupnost. Vsak vaš korak je prispeval k barvitosti in pestrosti naše šolske družine.

Preberi več

Matemček - državno tekmovanje

Državnega tekmovanja v prostorski predstavljivosti se je v Majšperku udeležilo sedem učencev. Na tej ravni so Meta Strelec iz 2.A, Nik Belovič iz 2. B, Nejc Žnidaršič, Nel Črešnik iz 3. B in Aljaž Ciglar iz 3.A dobitniki priznanj.

Preberi več

Promocija zdravja na Mladiki

Veseli december je najbolj čaroben del leta, je mesec obdarovanja, veselja, sreče, praznovanj in dobrih del. Na Osnovni šoli Mladika zato v mesecu decembru poteka promocija zdravja na delovnem mestu v obliki zvočnih masaž.

Preberi več

Razstava Lepotica ob Dravi

Odprtje razstave Lepotica ob Dravi učenk četrtega in petega razreda OŠ Mladika (šolskega leta 2022/23), ponedeljek, 27. novembra, v Galeriji Magistrat v mestni hiši na Ptuju.

Razstava bo postavljena na ogled do konca leta 2023.

Preberi več

Matemček

V petek, 10. novembra 2023 je na šoli Mladika potekalo šolsko tekmovanje Matemček. Tekmovalo je 47 učencev od 1. do 3. razreda.

Državnega tekmovanja, ki je bilo v soboto, 25. novembra 2023 na OŠ Majšperk so se udeležili: Elisej Brodnjak, Eva Žnidaršič, Meta Strelec, Nik Belovič, Nel Črešnik, Nejc Žnidaršič in Aljaž Ciglar.

Vsem učencem iskreno čestitamo za lep uspeh!

Mentorica, Breda Pisar

Šolsko tekmovanje iz znanja tehnologij

Tekmovanja iz znanja tehnologij, ki je potekalo 8. 11. 2023, se je udeležilo 17 učencev naše šole. Bronasto priznanje so na šolskem delu tekmovanja osvojili:

8. b: Špela Čeh, Katarina Strelec, Zarja Palir

8. a: Gašper Eržen, Vid Maračič

Špela Čeh, Katarina Strelec, Gašper Eržen in Vid Maračič pa so se uvrstili na državni del, ki bo organiziran v mesecu marcu 2024, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Več o tekmovanju najdete na spletni strani: https://fe.uni-lj.si/solarji-in-dijaki/tekmovanje-v-znanju-tehnologij/razpis-tzt/

Mentor tekmovanja: David Vodušek

Tradicionalni slovenski zajtrk

Kot že vrsto let doslej, se je tudi letos naša šola pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil izveden 17. novembra.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small