icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Šola v naravi

Peti dan

Bivanje v Piranu smo zaključili s slastnim kosilom. Na poti proti domu smo se ustavili še v Postojnski jami, kjer smo občudovali naš prečudovit podzemni svet. Pot do Ptuja smo si krajšali z glasbenimi željami in veselim prepevanjem.

Preberi več

Svetovni dan učiteljev

5. oktober je svetovni dan učiteljev, ki ga obeležujemo v spomin na podpis Priporočil o položaju učiteljev leta 1966. Leta 1993 ga je razglasil Unesco z namenom, da bi ljudem približal poslanstvo ter dosežke učiteljev. Letos UNESCO vabi k praznovanju svetovnega dneva učiteljev pod naslovom Učitelji v središču okrevanja pri izobraževanju. Ta tema je bila izbrana, da odraža vlogo, ki jo imajo učitelji v času krize COVID-19, in poudarja podporo, ki jo potrebujejo, da v celoti prispevajo k okrevanju izobraževanja. 

Preberi več

Igriva košarka

Projekt je organizirala Košarkaška zveza Slovenije.

Igriva košarka 

Preberi več

Teden otroka 2021 – Razigran uživaj dan!

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je osrednja tema letošnjega Tedna otroka (4. – 10. oktober). Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 želimo poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato se bomo v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju.  

Preberi več

Kulturni dan Erasmus + Agora

Naša šola se v okviru svetovnega dneva turizma letos predstavlja s pomočjo  mobilne aplikacije Agora, kjer spoznavamo rimsko zgodovino našega mesta, kateri produkt je nastal v okviru mednarodnega projekta Erasmus + – Agora, v katerem sodelujemo še z dvema državama, in sicer s Srbijo-Beograd in Turčijo-Istanbul.

Preberi več

Bronasti na državnem prvenstvu do 14 let

V dveh dneh tekmovanja v državnem prvenstvu do 14 let v atletiki v Mariboru so naši učenci dosegli lepe uspehe, tudi osebne rekorde. Fantje pod okriljem Atletskega kluba Ptuj, v sestavi učencev iz naše šole, so pritekli odličen rezultat v štafeti 4x100m. Aleks iz 7.b, ter Lan, Nik in Paskal iz 8.a so osvojili bronasto medaljo.

Preberi več

V šolo samo zdravi

Spoštovani,
ponovno vas prosim, da

v šolo pošiljate izključno zdrave otroke in hkrati, da ti otroci v času po šoli niso bili v rizičnem stiku z okuženo osebo s SARS-CoV-2.

Enako velja za vse starše/skrbnike/spremljevalce, ki otroka dostavite do šole.

Bogomir Širovnik, ravnatelj

Prvič v šolo

Naši prvošolci so v lepem sončnem dnevu prilčeli šolanje na Mladiki. Ravnatelj jim je izrekel dobrodošlico in zanje smo pripravili kulturni program.

SREČNO naši novi učenci.

Preberi več

Poslanica ministrice prof. dr. Simone Kustec ob začetku šolskega leta

Spoštovani vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju, dragi učenci in učenke, dijaki in dijakinje, starši, spoštovani vsi!

Upam, da ste preživeli lepe poletne počitnice in da ste si nabrali svežih moči, želja, pa tudi poguma za novo šolsko leto.

Šolsko leto začenjamo v sredo, 1. septembra – v šoli, po modelu B in ob upoštevanju vseh strokovno predpisanih ukrepov za obvladovanje in zajezitev virusa Covid-19.

Prisrčno dobrodošlico izrekam 21.198 prvošolkam in prvošolčkom in skoraj prav toliko novinkam in novincem v programih nižjega poklicnega, srednjega poklicnega, srednjega strokovnega in gimnazijskega izobraževanja.

Dobrodošle vse druge generacije šolajočih, ki boste v novem šolskem letu stopili na stopničko enega razreda znanja višje! Želim vam, da se boste v šoli naučili veliko novega ter da se boste v njej dobro počutili. Želim vam, da boste spoštovali svoje učiteljice in učitelje, ki prenašajo svoje znanje na vas. Da boste spoštovali vse ostale zaposlene v šolah, ki hodijo v službo prav za vas. Spoštujte svoje starše, stare starše in ostale vaše 'navijače', ki vas podpiramo pri pridobivanju novega znanja.

Preberi več

Navodila uporabnikom učbeniškega sklada

 Spoštovani učenci in starši!

Sredstva, ki jih dobimo od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, omogočajo le zamenjavo zelo obrabljenih učbenikov in učbenikov, ki niso v skladu z veljavnim učnim načrtom.

Želimo si, da bi učenci imeli spoštljiv odnos do izposojenih učbenikov. Tako bi skupaj skrbeli, da bi bili učbeniki čim dlje v dobrem stanju.

Da bi bilo čim manj nesporazumov, vas prosimo, da si natančno preberete spodnja navodila, kako skrbeti za izposojene učbenike.

Preberi več

Organizacija vzgojno-izobraževalnega dela v šolskem letu 2021/22

Na osnovi navodil MIZŠ, ZRSŠ in NIJZ smo delo v šolskem letu 2021/22 organizirali po naslednji shemi:

 • Vzgojno-izobraževalno delo bo tako od 1. 9. 2021 potekalo v normativno določenih oddelkih in v matičnih učilnicah (učenci se ne selijo).
 • Izvajal se bo obvezni (redni pouk, izbirni predmeti, dnevi dejavnosti) in razširjen program (jutranje varstvo, podaljšano bivanje, ID …).
 • Pouk se bo izvajal tudi v specializiranih učilnicah (TIT, LUM, GUM, GOS, KEM, ŠPO) po posebnih protokolih. S protokoli bodo učenci seznanjeni v šoli.
 • Pouk izbirnih vsebin, manjših učnih skupin. PB … povsod kjer pride do morebitnega druženja učencev iz dveh ali več oddelkov, se bo izvajal po posebnih protokolih. S protokoli bodo učenci seznanjeni v šoli.
 • Jutranje varstvo je organizirano za učence 1. razreda od 6.20 do 8.20 (učilnice v pritličju) in v nujnih primerih za učence 2. in 3. razreda od 7.15 do 8. 15 (v matičnih učilnicah).
 • Šolska knjižnica izvaja dejavnost po posebnem protokolu. S protokolom bodo učenci seznanjeni v šoli.
 • IZOBRAŽEVANJE NA DALJAVO NE POTEKA!
 • Upoštevati in izvajati je potrebno vse splošne higienske ukrepe po navodilih NIJZ.
 • Stiki med starši in šolo (govorilne ure, roditeljski sestanki) potekajo preko videokonferenc, komunikacije v eAsistentu oz. telefonsko. Izjemoma lahko tudi v prostorih šole z upoštevanjem posebnih Pravil hišnega reda, ki veljajo v času nevarnosti okužbe s COVID-19.
 • V vseh prostorih šole je obvezna uporaba zaščitne maske, razen za učence od 1. do 5. razreda v matičnih učilnicah. Edini razlog, ki je lahko opravičena izjem od obveznosti nošenja mask, je zdravniško potrdilo, iz katerega izhaja, da otrok iz zdravstvenih razlogov ne sme nositi maske.

Osnovno vodilo: v šolo prihajajo samo zdravi otroci oz. zaposleni!

Povzetek protokolov:

 • Temeljno pravilo za življenje in delo v šoli: dosledno ohranjanje medosebne razdalje – NI STIKOV (upoštevanje talnih označb), dosledna higiena rok ter dosledno upoštevanje higiene kašlja, čiščenje oz. razkuževanje površin in predmetov in s tem v preprečevanje kontaktnega prenosa.
 • Pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost ali testiranje) morajo izpolnjevati zaposleni in vse druge osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let. S pisno izjavo bodo potrdili, da izpolnjujejo PCT pogoj.

 Preberi več

Erasmus+

Mystery of history intro

 

Agora intro

 

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Novega Beograda (Srbija), i Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja. 

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small