logotip EKP 2014 2020 SIO 2020                 Erasmus+
  • 1

Ponovno je za nami naporna sezona, ki nas je spet naučila, da zlate medalje niso narejena iz zlata, ampak iz znoja, odločnosti in redke zlitine, ki se ji reče vztrajnost.

V sredo, 20. junija 2018 smo obiskali delovni Center Sonček na Ptuju.

Lepo smo se imeli. Naučili smo se zlagati škatle. Počutili smo se zabavno. Malo me je ganilo za tiste, ki so na vozičku. Prijazni so bili. Hitro izpostavijo stik z drugimi.

Tim, Tilen, Diar, Matej

V tem letu so v Mestni občini Ptuj vzpostavili 15 varnih točk, te so se pridružile že 7 vzpostavljenim. Določili so jih s pomočjo lokalne koordinatorke projekta, Policijske postaje Ptuj in Centra za socialno delo Ptuj. Kar je najpomembneje, so varne točke določili na podlagi rezultata Ankete o varnih točkah, ki so jo izpolnili učenci in učenke ptujskih osnovnih šol ter dijaki in dijakinje srednjih šol.

V sklopu Erasmus +projekta Mystery of History, se je, na OŠ Mladika, v času od 24.5. do 25.5. 2018, odvijal drugi mednarodni projektni sestanek. Na sestanku so sodelovali vsi predstavniki Erasmus+ projekta Mystery of History, in sicer po dve šoli iz Hrvaške (glavna koordinatorica projekta OŠ Kraljice Jelene iz Solina in OŠ Primorski Dolac) in dve šoli iz italijanske Ferrarre in Piacenze. OŠ Mladika pa se je tokrat prevzela vlogo gostiteljice.

3.a razred je z mentorico Silvo Forštnarič zmagal na Tekmovanju za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki je potekalo na osnovnih šolah v Republiki Sloveniji.

V ponedeljek, 4. junija 2018 so učenci naše šole obiskali svoje partnerje v okviru projekta Branje brez meja/Čitanje ne poznaje granice.

V petek, 1. julija 2018, so bili vabljeni predstavniki 4., 5. in 6. razreda v mestno hišo na Ptuju. Našo šolo so zastopali Amrož Čič, Lan Žitnik Rogelj, Kiara Šegula, Vita Toplak in Jana Majer.

Župan Miran Senčar je učence sprejel v veliki sejni sobi in predstavil delovanje občinske uprave.

V okviru tedna gozdov so se učenci ptujskih šol predstavili s kratkim kulturnim programom v paviljonu v Ljudskem vrtu. Tudi učenci OŠ Mladike so se z velikim veseljem vključili v osrednjo prireditev z recitali o pomenu gozdov in plesno koreografijo. Mentorici sta bili Renata Sužnik in Anica Ternovšek.

Zveza prijateljev mladine Maribor pripravlja tabore za nadarjene učence, ki bodo potekali v Poreču, na Pohorju in v Marburgu. 

 

V ponedeljek, 14. maja je potekala 1. redna seja Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj, ki je sestavljen iz 24 predstavnikov ptujskih osnovnih šol. Sejo sta vodila župan MO Ptuj Milan Senčar in naša učenka 9. razreda Zala Vučak kot mini županja.

Na tekmovanju o poznavanju organizacije Rdečega križa, zgodovine, organiziranosti, mednarodnega humanitarnega prava, znaka RK in temeljnih načel so OŠ Mladika zastopali učenci 5. razreda: Josia Bender, Bor Kavčič in Urh Milošič.

V okviru projekta »Spoznavajmo države EU« so sodelovali učenci 9. in 3. razredov.

Včeraj so nas obiskali učenci iz sosednje Hrvaške, ki so sodelovali z nami v okviru mednarodnega projekta Branje brez meja/Čitanje bez granica. Naši učenci so brali delo Ivane Brlić Mažuranič: Čudovite prigode vajenca Hlapiča, medtem ko so hrvaški učenci brali Seliškarjevega Sinjega galeba.

Mladinski pevski zbor Mladika se je med 26. in 28. aprilom 2018 udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja “Slovakia cantat 2018” v Bratislavi na Slovaškem.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small