icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Tekmovanje iz slovenščine

16. januarja smo na šoli gostili regijsko tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Iz naše šole se je tekmovanja udeležila Naja Fras iz 9. razreda in se uvrstila na državno tekmovanje.

Na državnem tekmovanju je Naja osvojila zlato Cankarjevo priznanje.

Naji čestitamo za izjemen rezultat in trud, ki ga je vložila.

Tekmovanje s papirnatimi letali

V  torek, 26. 3., in sredo, 27. 3. 2024,  je v telovadnici potekalo šolsko tekmovanje s papirnatimi letali. Tekmovalo je 186 učencev od 1. do 9. razreda.

Učenci so tekmovali z letali, ki so jih izdelali sami.

Preberi več

Namestitev hišice za veverice v Mestni park

V petek, 15. 3. 2024, smo izvedli v Mestnem parku Ptuj dogodek – namestitev hišice za veverice. Hišico za veverice smo prejeli iz strani Ekošole – izdelali pa so jo učenci na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor v sodelovanju z družbo SiDG - Slovenski državni gozdovi. Hišica je v velikosti 60 cm x 40 cm in je primerna za postavitev v parku.

Preberi več

Brezplačni tečaj "DigiMojster/DigiMojstrica" na OŠ Mladika

DigiMojster

V okviru projekta "Digitalni kreatorji: razvijmo svojo ustvarjalnost z uporabo digitalnih orodij", bomo na OŠ Mladika izvedli brezplačni tečaj DigiMojster/DigiMojstrica za otroke v treh starostnih skupinah.

Tečaj je odlična priložnost za starše, ki razumejo pomen obvladovanja digitalnih veščin in želijo z njimi opolnomočiti tudi svoje otroke. Vaš otrok bo v okviru tečaja spoznal osnove programiranja, se seznail z vidiki spletne varnosti in bontona ter ustvarjanjem digitalnih vsebin.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Državno tekmovanje iz znanja tehnologij

Na državno tekmovanje iz znanja tehnologij so se letos iz naše šole uvrstili kar štirje tekmovalci. Tekmovanje je potekalo 9. 3. 2024 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer so se tekmovalci pomerili v znanju o sončnih celicah ter črtnih kodah. Tekmovali so:

 • Vid Maračič (4. mesto),
 • Gašper Eržen (9. mesto),
 • Katarina Strelec (9. mesto),
 • Špela Čeh (32. mesto).

Učenci so osvojili odlične uvrstitve! Vid je dosegel četrto mesto ter tako osvojil zlato priznanje na državnem nivoju, Gašper in Katarina pa srebrno priznanje.

Čestitamo!
Mentor: David Vodušek

IMG 20240309 142019

Sprejem prvošolcev v skupnost učencev šole

V sredo, 13. 3. 2024, smo v skupnost  učencev Osnovne šole Mladika sprejeli  prvošolce. S spodbudnim nagovorom jih je pozdravila predsednica skupnosti učencev Katarina Strelec.

Preberi več

Pustni ples in okraševanje šole v PB

V pričakovanju pusta smo v PB pričeli z izdelavo mask že 2 tedna prej. Izdelovali smo maske, prepevali pustne pesmi, deklamirali. Avlo smo okrasili z novodobnimi pustnimi liki ter našo jedilnico s tradicionalnimi »piceki«. Sledil je pustni ples in karaoke. Ta pustni čas je hitro minil in se že veselimo naslednjega.

Preberi več

Šolski sklad

Spoštovani starši, delovanje šolskega sklada zmeraj sledi željam in potrebam učencev naše šole. 

Preberi več

Coding Giants

V soboto so potekale delavnice programiranja na naši šoli izvajalcev Coding Giants Slovenija. Učenci so aktivno sodelovali ter dobili vpogled v osnove programiranja, glede na starostno stopnjo.

Preberi več

Vpis v prvi razred za šolsko leto 2024/25

Vpis v 1. razred intro

Spoštovani starši, bliža se čas vpisa Vašega otroka v prvi razred osnovne šole. Otroka vpišete v šolo v šolskem okolišu, kjer prebivate.

Pred vpisom Vas skupaj z otrokom vabimo na predstavitev šole, ki bo v sredo, 31. januarja 2024, ob 16.30 v jedilnici šole.

Še prej pa si oglejte naslednjo predstavitev šole:

filmmovie icon

Vpis v prvi razred za šolsko leto 2024/25 je obvezen za otroke, ki bodo v letu 2024 dopolnili šest let (rojeni leta 2018). Na vpis prinesite na vpogled otrokov uradni dokument.

Predvideni datumi vpisa v prvi razred na šoli so:

 •    v ponedeljek, 19. februarja 2024, od 8. do 14. ure,
 •    v torek, 20. februarja 2024, od 8. do 14. ure, 
 •    v sredo, 21. februarja 2024, od 8. do 17. ure,
 •    v četrtek, 22. februarja 2024, od 8. do 14. ure in
 •    v petek, 23. februarja 2024, od 8. do 14. ure.

Tiste, ki ste prijavljeni v gravitacijskem območju Osnovne šole Mladika, vabimo, da vpišete otroka na našo šolo.

Informacije o naši šoli ...

Gravitacijsko območje Osnovne šole Mladika:
Arnuševa ulica, Aškerčeva ulica, Belšakova ulica, Brstje, Cankarjeva ulica, Ciril Metodov drevored, Cvetkov trg, Čarmanova ulica, Čučkova ulica, Dornavska cesta, Dravska ulica od št. 1 do 11, Gregorčičev drevored, Groharjeva pot, Hermanova ulica, Jadranska ulica, K jezeru, Kerenčičeva ulica, Kogojeva pot, Kokolova ulica, Krempljeva ulica, Kvedrova ulica, Macunova ulica, Mestni trg, Miklošičeva ulica, Minoritski trg, Mladinska ulica, Murkova ulica, Na tratah, Nova cesta, Novi trg, Ob Grajeni, Ob Rogoznici, Ormoška cesta, Osojnikova cesta, Panonska ulica, Potrčeva cesta (lihe št. do 29 in sode št. do 38), Puhova ulica, Rajšpova ulica, Remčeva ulica, Ribiška pot, Rimska ploščad (razen št. 24, 25), Rogozniška cesta, Satlerjeva ulica, Severova ulica, Slomškova ulica, Slovenski trg, Spuhlja, Ulica Tomaža Šalamuna, Šeronova ulica, Špindlerjeva ulica, Štrafelova ulica, Tiha pot, Trstenjakova ulica, Ulica Franca Kosca, Ulica heroja Lacka, Ulica Viktorina Ptujskega, Vegova ulica, Vinarski trg, Vodnikova ulica, Volkmerjeva cesta od št. 5 do 11, Vošnjakova ulica, Vrazov trg, Vrtnarska pot, Wilhelmova ulica, Zelenikova ulica, Žnidaričevo nabrežje.

 

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small