logotip EKP 2014 2020 SIO 2020                 Erasmus+
  • 1

V petek, 21. septembra 2018 sva se predstavnici Osnovne šole Mladika skupaj z učiteljico Natašo Vauda udeležili podelitve naziva Kulturna šola 2018. Projekt Kulturna šola, ki poteka vsaka štiri leta, je potekal na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Mariboru.

Od 1. do 7. oktobra poteka Teden otroka pod geslom »Prosti čas«.

Tokrat je kros potekal v medgeneracijskem vzdušju.

Četrtošolci smo v sodelovanju z ZŠAM Ptuj, Policijsko postajo Ptuj, redarsko službo spoznavali zakonitosti varne hoje in obnašanja v prometu. Predvsem pa ponovili prometna pravila za varnost vseh na cesti.

Združuj in učinkovito potuj,
je letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka od 16.–22. 9. 2018.

Kako naj postavim meje svojemu otroku in ob tem ohranim dobre odnose? Kaj naj naredim v konfliktni situaciji? Odgovore na ta in še mnoga druga vprašanja boste dobili na delavnicah za starše, ki jih bo na OŠ Mladika brezplačno izvajal Center za družine Špajza modrosti. Vljudno vabljeni.

 Prijavnica.pdf

S pomočjo Društva Bralna značka Slovenije smo na OŠ Mladika našim prvošolcem razdelili knjige Anje Štefan Kotiček na koncu sveta in tako na najlepši način obeležili dan zlatih knjig, 17. september, in začetek bralnega leta.

Spoštovani starši,
zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo.

Prenesi .PDF

V soboto, 15. 9. 2018., bo potekala zadnja akcija Očistimo Slovenijo. Akciji se pridružuje MO Ptuj, ki hkrati vabi, da se akcije udeležijo tudi naši učenci.

Izjava za spremstvo otroka do 7. leta starosti

Prenesi .PDF

Dragi otroci v vrtcih, šolarke in šolarji, učenke in učenci, dijakinje in dijaki, upam, da so bile vaše poletne počitnice polne lepih in zanimivih doživetij, takšnih, da jih boste že prvi dan delili s sošolkami in sošolci, z vašimi prijatelji in prijateljicami.

Poslanica zupana

»NE ZA ŠOLO, ZA ŽIVLJENJE SE UČIMO.« (Seneka)

Spoštovane učenke, učenci; spoštovani starši!

Tudi letošnje šolsko leto začenjamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov. Začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja.

Potrebno se je zavedati, da je šola tista organizacija, v kateri vsem odpiramo vrata s pozitivnim in prijaznim odnosom. Pogumno potrkajte, povejte in prisluhnili bomo in pomagali.

Drage učenke in učenci!

Vsekakor je šola v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato, bodite do sebe zahtevni in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in s spoštovanjem vzemite vse najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos do vsega, kar vam nudi možnosti za razvoj. Pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj.

Osnovni pogoji uspešnega učenja so dobro branje z razumevanjem, sledenje in poslušanje razlag v šoli, redno pisanje domačih nalog, ter redno, sprotno učenje. Zavedati se morate, da dobri učni uspehi omogočajo tudi kakovostnejši prosti čas, ki bo le tako sproščen in igriv. Imejte jasno zastavljene cilje, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni predvsem sami, starši in učitelji vam lahko ustvarjamo le vspodbudno okolje.

V prihajajočem šolskem letu vam želim veliko uspehov in prijetnih trenutkov. Z vami se bomo za vse to trudili tudi vsi zaposleni na šoli.

Spoštovani starši,

zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Zahtevajte, da so v odnosu do vas, sošolcev, zaposlenih na šoli in ostalih ljudi spoštljivi. Pomagajte jim s svojim zgledom in z dobrim sodelovanjem z nami uresničiti vse cilje. Svojim otrokom privzgajate delovne navade (skrb za sobo, šolske potrebščine). Preplet delovnih navad (večina jih učenci pridobijo doma) in učnih pristopov (se učenci naučijo v šoli) so učne navade. Le te so pomembne za uspešno šolanje in nenazadnje za življenje. Gre namreč za eno ključnih življenjski sposobnosti in sposobnosti, ki jih mora otrok razvijati že pred vstopom v šolo in med samim šolanjem. Učne navade bo vaš otrok v prvi vrsti pridobil z vašo pomočjo. Spodbujajte ga, motivirajte ga, predvsem pa mu bodite za vzor.

Ravnatelj:
Bogomir Širovnik

Do dokončanja obnove starega mostu čez novo krožišče ni šolska pot.

Varna pot vodi skozi podhod.

solska pot september intro

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small