logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
  • 1

Otroški parlament 2018

V ponedeljek, 9. 4. 2018, je v Ljubljani v Državnem zboru potekal Otroški parlament. Sedeže poslancev je zasedalo 114 otrok, njihovo delo pa so spremljali otroški novinarji.

Preberi več

1. mesto Kiare Šegula v namiznem tenisu

Kiara Šegula, učenka 5. razreda, se je od 19. 4. do 22. 4. 2018 udeležila 65. Mednarodnega tekmovanja Zagipink, katerega se je udeležilo 750 tekmovalcev iz cele Evrope in ZDA. V svoji kategoriji je bila nepremaglija in osvojila 1. mesto.

Preberi več

Ob dnevu Zemlje

Ob dnevu Zemlje smo v 1. a razredu izdelali "semenske bombe". Podarili jih bomo materi Zemlji.

Preberi več

Kulturni dan v gledališču

V sredo, 18. aprila 2018 smo se učenci  6. , 7., 8. in 9. razreda odpravili v Slovensko narodno gledališče Maribor.

Preberi več

Uspeh Kiare Šegula

Učenka 5. b razreda Kiara Šegula že dalj časa dosega izvrstne uspehe na področju namiznega tenisa.

Preberi več

Pogin ptic

V soboto, 7. 4. in nedeljo, 8. 4. 2018, je na območju Ptujskega jezera poginilo več deset mrtvih rečnih galebov in opazili in opaziti je bilo nenavadno obnašanje nekaterih ptic. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje svetujejo prebivalcem, ki na prostem naletijo na poginulo žival, da se izogibajo kakršnemkoli kontaktu s poginulo živaljo ter da pokličejo na številko 112. Po dosedanjih podatkih zdravje ljudi ni ogroženo.

Sejem Altermed

V soboto, 17. marca, smo se učenci šestega in učenka četrtega razreda, z učiteljicama Renato Sužnik in Silvo Ilec udeležili že tradicionalnega sejma Altermed v Celju.

Preberi več

Čarobni napoj pravljic za prvošolčke

Učenke 6.b. razreda so se v okviru projekta Popestrimo šolo modula Čarobni napoj pravljic predstavile na prireditvi za prvošolčke s predstavo "Prvi šolski dan".

Preberi več

Uspeh Lane Kunčič

Naša učenka 8. razreda Lana Kunčič že sedmo leto obiskuje Zasebno glasbeno šolo v samostanu Sv. Petra in Pavla na Ptuju. V mesecu marcu se je udeležila državnega tekmovanja Temsig iz violine. Z 93, 20 točkami je prejela srebrno priznanje.

Čestitke za odličen uspeh.

26. regijsko srečanje mladih raziskovalcev

Na 26. regijskem srečanju mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije, ki je potekalo 23. 3. 2018 na Elektro in računalniški šoli na Ptuju, je bilo predstavljenih 42 raziskovalnih nalog iz 17. različnih področij. OŠ Mladika je bila zastopana z dvema nalogama:

Preberi več

Sprejem prvošolcev v Skupnost učencev

Danes so prvošolci postali tudi člani Skupnosti učencev OŠ Mladike. Učenke, Tjaša, Maša, Lena in predsednica Skupnosti učencev Zala, so skupaj z mentorico pripravile program.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small