logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
  • 1

Otroški mestni svet

V ponedeljek, 14. maja je potekala 1. redna seja Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj, ki je sestavljen iz 24 predstavnikov ptujskih osnovnih šol. Sejo sta vodila župan MO Ptuj Milan Senčar in naša učenka 9. razreda Zala Vučak kot mini županja.

Preberi več

Tilen Repina odličen v kikboksu

Naš učenec Tilen Repina se je pretekli konec tedna v Budimpešti udeležil druge tekme za svetovni pokal WAKO v tem letu. Tilen je med mlajšimi kadeti nad 47 kg osvojil odlično 1. mesto in s tem postal svetovni prvak in lastnik svetovnega pokala.

Čestitamo.

Tekmovanje Širjenje znanj o Rdečem križu

Na tekmovanju o poznavanju organizacije Rdečega križa, zgodovine, organiziranosti, mednarodnega humanitarnega prava, znaka RK in temeljnih načel so OŠ Mladika zastopali učenci 5. razreda: Josia Bender, Bor Kavčič in Urh Milošič.

Preberi več

1. mesto Kiare Šegula

Kiara Šegula se je tokrat udeležila Top 8 turnirja v Grižah, in sicer v kategoriji U13, kjer je dosegla zavidajoče 1. mesto. Premagala je tudi državno prvakinjo Saro Tokič.

Čestitamo.

Obisk iz sosednje Hrvaške

Včeraj so nas obiskali učenci iz sosednje Hrvaške, ki so sodelovali z nami v okviru mednarodnega projekta Branje brez meja/Čitanje bez granica. Naši učenci so brali delo Ivane Brlić Mažuranič: Čudovite prigode vajenca Hlapiča, medtem ko so hrvaški učenci brali Seliškarjevega Sinjega galeba.

Preberi več

Kiara Šegula navdušuje v namiznem tenisu

Kiara Šegula, učenka 5. razreda, se je udeležila državnega  prvenstva za kadete in kadetinje U15 in dosegla odličen rezultat, saj je kot najmlajša tekmovalka posamezno dosegla  odlično 3. mesto, v dvojicah pa sta s soigralko Laro Belaj dosegli 2. mesto.

Preberi več

Skrb za okolje

V okviru podaljšanega bivanja smo si učenci 1. a in 1. b  ob dnevu Zemlje pogledali posnetke o Zemlji in plastiki, potem smo okrasili koše s svojimi simboli za biološke odpadke, mešane odpadke in odpadke iz papirja. Tako smo se naučili ločevati smeti.

Preberi več

Odlična Taja Lončarič

Naša učenka Taja Lončarič se je v času od 21. do 23. aprila 2018 udeležila odprtega prvenstva do 16 let v Termah Ptuj.

Osvojila je 2. mesto posamezno in 1. mesto v dvojicah.

Čestitamo.

 

Dan Zemlje

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo že vrsto let. Letošnja tematika je bila posvečena plastiki.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small