icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Za starše

 video1Poplava vzgojnih nesmislov - video

Svetovalni_center_za_otroke_mladostnike_in_starse_Maribor-logoSvetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor

anksio logotip
anksio knjige intro Knjige za osebnostni in čustveni razvoj otrok

Knjige je napisala psihologinja Karmen Mandl na osnovi znanj iz psihologije, psihoterapije, mediacije in čuječnosti in več kot 15 let dela z otroki in mladostniki v vrtcu, šoli in zasebni praksi in spodbujajo čustveni in osebnostni razvoj otrok.  

 

Knjige lahko naročite s pomočjo NAROČILNICE ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

https://gusarnik.eu/wp-content/uploads/2023/03/soleNarocilnica.pdf

V knjigi Moje supermoči odločanja in zaupanja vase 2 – vaje, aktivnosti, družabne igre in zgodbe za otroke, ki želijo postati umirjeni, srečni in samozavestni je 50 strani vaj, aktivnosti in navdihujočih zgodb za razvijanje socialnih veščin, čuječnosti, empatije, čustvene inteligence, vztrajnosti, zaupanja vase, pozitivne samopodobe, odgovornosti,... Primerno je za otroke od 5 -10 let.

Slikanica Pomagaj Niku in Ani najti pravo pot pa je nekaj posebnega in je primerna za otroke od 4 -10 let. Otroci se odločajo v imenu Nika in Ane in s svojimi odločitvami ustvarjajo zgodbo ter spoznavajo, kakšne posledice imajo njihove odločitve. Tako se učijo o pomembnosti svojih odločitev ter o tem, da so sami tisti, ki ustvarjajo svoj vsakdan in tudi svoje življenje. Odločajo se ali pomagati sošolcu ali ne, prositi za pomoč, preprečiti medvrstniško nasilje ali ga ignorirati ... Slikanica pritegne tudi otroke, ki ne marajo preveč branja ali pa imajo težave z usmerjanjem pozornosti. S pomočjo te slikanice se otroci učijo o odgovornosti, sodelovanju, prijaznosti, potrpežljivosti, sprejemanju odločitev in izražanju čustev. Odločajo se ali pomagati sošolcu ali ne, prositi za pomoč, preprečiti medvrstniško nasilje ali ga ignorirati ...

Slikanica Pričaraj še več nasmehov pa otroke na zabaven način (skozi pihanje, ploskanje, vrtenje knjige itd.) uči prijaznosti in sočutja do drugih. Primerna je za otroke od 3 do 6 let, zabavna pa bo tudi starejšim otrokom.

Ustvarjalni nagradni natečaj za malčke in šolarje

TRIJE DELI NATEČAJA:

  • LIKOVNI (1., 2., 3. razredi OŠ)
  • LITERARNI (4., 5., 6. razredi OŠ)
  • FOTOGRAFSKI (7., 8., 9. razred OŠ in srednje šole)

NAGRADE:

1. nagrada: tablični računalnik

2. nagrada: najem dveh kanujev na Cerkniškem jezeru

3. nagrada: najem dveh kanujev na Cerkniškem jezeru

Preberi več

Materinski dan

Rozice

Drage mamice, na vaš dan smo nekaj lepega za vas pripravili učenci iz PB 1.a in 1.b razreda. Vesel materinski dan drage mamice!

icon movie Oglejte si video!

Vabilo v program "Krepitev družine"

Prvi teden v aprilu bodo v Društvu ARS VITAE okviru programa Mostovi ponovno pričeli z izvajanjem preventivnega družinskega programa Krepitev družine. Trimesečni program (1x na teden, 2 uri v popoldanskem času) je namenjen družinam, ki potrebujejo pomoč in nasvete glede vzgojnih veščin, izboljšanja družinskih odnosov...

Program je za družine BREZPLAČEN. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. so do 22. 3. 2022.

Preberi več

32. zasedanje ptujskega otroškega parlamenta

V torek, 22. 2. 2022 je preko spletne povezave na Zoom potekla medobčinski otroški parlament. Našo šolo je zastopala Tia Lana Lončarič.

Že tretje leto zapored je tema Moja poklicna prihodnost. V razpravi so se dotaknili štirih podtem: 1. Vloga staršev pri izbiri poklica, 2. Izbira poklica – skrbi in pričakovanja, 3. Poklic in uspeh ter 4. Možnosti izbire: jih imamo ali ne?.

Preberi več

Vaši spomini na OŠ Mladiko

Spoštovani nekdanji učenci na Osnovni šoli Mladika,
Lepotica ob Dravi letos praznuje 120 let obstoja.

Veseli bi bili, če bi z nami na kratko (največ pet povedi) podelili svoje spomine na vaša osnovnošolska leta na OŠ Mladika.

Svoje spomine pošljite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Učenci in kolektiv OŠ Mladika

1.a je obiskalo gledališče kamišibaj

V 1. a nas je obiskalo gledališče kamišibaj, ki nam ga je prinesla učiteljica Marta Glatz. Po njeni čudoviti pripovedi o črki A s hriba Abeceda, smo se v pripovedi preizkusili nekateri učenci. Bilo je abrakadabra-tastično!

Preberi več

Volk in sedem kozličkov

Nekega dne v 1.a niso prišli učenci, pač pa Volk in sedem kozličkov. Pravljično dogodivščino smo skupaj z učiteljico Karin tudi posneli. Našo uprizoritev pravljice bratov Grimm si lahko ogledate na posnetku. icon movie

Likovno literarni natečaj

Center za mlade Domžale ponovno razpisuje vseslovenski likovno literarni natečaj z naslovom ''Sem, bom, bil sem mlad''.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small