icon facebook png 26 
logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
eduroam logo
Erasmus+

Varna raba interneta

Učenci 6. in 8. razredov so imeli preventivne delavnice o varni rabi interneta z zunanjo izvajalko iz Safe.si.
Zanimiva informacija za učence in starše: obstaja tudi prvi specializirani center pomoči pri prekomerni rabi interneta v Sloveniji - LogOut
Na tej strani lahko rešiš tudi TEST o zasvojenosti.

POŠ - Irci na OŠ Mladika

V okviru projekta Popestrimo šolo 2016-2021, ki se financira s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada smo izvedli delavnico za učence 8. in 9. razredov  na temo irska kultura, geografske značilnosti in tudi irski plesi.

Preberi več

Tekmovanje s papirnatimi letali

Včeraj je na naši šoli potekalo tekmovanje s papirnatimi letali, ki so si jih učenci izdelali sami. Tekmovalo je 107 učencev.

Vsem učencem čestitamo.

Preberi več

Izdelava pustnih mask 4. razredov pri POŠ-u

 v okviru projekta Popestrimo šolo 2016-2021 so učenci 4. razredov praktično preizkusili smernice trajnostnega razvoja in ozaveščenosti o pomenu zbiranja odpadkov in ponovne uporabe. Na delavnicah so si izdelali pustne maske po svoji zamisli in jih predstavili, ter si pridobili izkušnje iz ohrajanja naravneg okolja. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Preberi več

Pustno rajanje

Oglejte si galerijo slik pustnega rajanja na naši poli.

Preberi več

Filmska vzgoja

Učenci 7. razreda so imeli zanimivo predavanje Uvod v razumevanje filma – od izuma do umetnosti,  z zunanjim izvajalcem Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture VIZO.

Preberi več

Gledališče v razredu 2.a

Pri uri slovenščine smo obravnavali odlomek F. Miličinskega: Zvezdica Zaspanka. Razdelili smo si vloge in urili tehniko branja. Izdelali smo lutke in z njimi zaigrali.

Preberi več

POŠ - Hura, zimske počitnice!

V okviru projekta Popestrimo šolo 2016-2021, ki se financira s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada, bo v času od ponedeljka, 20., do petka, 24. februarja 2017 od 7.00 do 15.00 ure, na voljo strokovno vodena vadba (ustvarjalnice, cirkuška animacija, športne animacije,družabne igre, motorične igre, zabavne vsebine, spoznavanje košarkarske igre in druženje s priljubljenim Lipkom), ki bo potekala v Športni dvorani Mladika in ostalih prostorih na Mestnem stadionu Ptuj, pod vodstvo vaditeljev iz RUD Eleje (brata Malek) in strokovnih delavcev iz Košarkarske zveze Slovenije, ki ga organizira Zavoda za šport Ptuj. 

Preberi več

Medobčinski mnogoboj

Medalje so osvojili:
Zala Jermič - 3.mesto
Denis Volgemut -3. mesto
Alen Smiljan - 2. mesto

Čestitamo.

Preberi več

Namizni tenis - področno tekmovanje

Učenci naše šole so se udeležili področnega tekmovanja OŠ v namiznem tenisu, ki je potekalo v športni dvorani Mladika na Ptuju. Dosegli so sledeče rezultate:

Daniela Butkovska Tomanič - 1. mesto

Kiara Šegula - 4. mesto.

Preberi več

Mnogoboj

V torek, 24. januarja 2017 je potekala 1. tekma mnogoboja. Najuspešnejši učenci iz OŠ Mladika so bili:

Jan Štumberger – 2. mesto

Staša Štern – 7. mesto

Tilen Repina – 10. mesto

Alen Smiljan – 2. mesto

Denis Volgemut – 4. mesto

Vasja Rimele – 9. mesto

Čestitamo!

27. občinski Otroški parlament

V četrtek, 26. 1. 2017, je v Centru interesnih dejavnosti potekal 27. ptujski občinski Otroški parlament. Mladi parlamentarci ptujskih osnovnih šol so razpravljali na temo Otroci in načrtovanje prihodnosti. Mladiko so zastopali Lara Ivančič, Matic Lukežič, Viktorija Rihtarič in Tjaša Rižner

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small