Pustni ples in okraševanje šole v PB

V pričakovanju pusta smo v PB pričeli z izdelavo mask že 2 tedna prej. Izdelovali smo maske, prepevali pustne pesmi, deklamirali. Avlo smo okrasili z novodobnimi pustnimi liki ter našo jedilnico s tradicionalnimi »piceki«. Sledil je pustni ples in karaoke. Ta pustni čas je hitro minil in se že veselimo naslednjega.

Preberi več

I-šola

»RAZVOJ DIGITALNIH KOMPETENC V PODPORO UČENJU IN ŽIVLJENJU«

I ŠOLA letak

Preberi več

Veseli december v OPB-ju

Mesec december je bil zelo ustvarjalen za naše učence, veliko smo risali, barvali, izdelovali voščilnice, prepevali in plesali. Da smo pričarali praznično vzdušje, smo okrasili tudi našo avlo z naslovom« »Prazniki nekoč«. Zimska pravljica pa nas je popeljala tudi v jedilnico, kjer smo izdelali zimsko idilo.

Preberi več

Svetovni dan hrane

V okviru OPB-ja smo ob svetovnem dnevu hrane spodbujali učence o odgovornem ravnanju s hrano in o pomemenu pestre prehrane.  Izvedli smo različne delavnice. Povezali smo se z Zdravo in Eko šolo ter izvedli  več aktivnosti, s katerimi smo učence osveščali o  zdravih prehranjevalnih navadah, kulturi prehranjevanja in odgovornega odnosa do sebe in svojega zdravja.  

Preberi več

Teden otroka 2023

Teden otroka, ki je letos potekal pod sloganom »Zakaji in zatoji radovednosti« je bil v prvem tednu oktobra. Aktivnosti v šoli so potekale malo drugače in so bile prilagojene našim učencem.

Preberi več

32. zasedanje ptujskega otroškega parlamenta

V torek, 22. 2. 2022 je preko spletne povezave na Zoom potekla medobčinski otroški parlament. Našo šolo je zastopala Tia Lana Lončarič.

Že tretje leto zapored je tema Moja poklicna prihodnost. V razpravi so se dotaknili štirih podtem: 1. Vloga staršev pri izbiri poklica, 2. Izbira poklica – skrbi in pričakovanja, 3. Poklic in uspeh ter 4. Možnosti izbire: jih imamo ali ne?.

Preberi več

Erasmus + Agora na OŠ Mladika

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na Erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Beograda (Srbija), Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja.

Preberi več

Erasmus+

Mystery of history intro

 

Agora intro

 

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Novega Beograda (Srbija), i Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja. 

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small