icon facebook png 26 icon instagram Erasmus+ eduroam logo logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

        Hišni red      Pravila šolskega reda      Dokumenti      Šolski prevozi

Praznično ustvarjanje

Božič

Božič v letu najlepši čas je,

saj nas božiček obišče

in vsi skupaj veselimo se.

Preberi več

Bor Kaučič - 2. mesto na področnem tekmovanju v šahu

V torek, 10. 12. 2019, je bilo področno tekmovanje osnovnih šol v šahu v kategoriji do 15 let, na katerem je Bor Kaučič dosegel 2. mesto in se uvrstil na državno finalno prvenstvo. Tudi Jure Doleček se je s vojim šestim mestom odlično odrezal.

Iskrene čestitke.

Instagram

Mladiki lahko sedaj sledite tudi na icon instagram-u.

Novoletni bazar

Za nami je uspešen novoletni bazar. Učenci so na stojnicah predstavili svoje izdelke, ki so jih izdelali v sklopu tehniškega dne. Dokazali so svojo spretnost in ustvarjalnost.

Preberi več

Tehniški dan

Letošnji tehniški dan je božično-novoletno obarvan. Učenci so pridno ustvarjali izdelke, ki bodo na ogled na novoletnem bazarju.

Preberi več

Moja poklicna pot

Danes smo na šoli izvedli 1. šolski parlament v tem šolskem letu na temo Moja policna pot.

Preberi več

Lepopisje

V oktobru in novembru je na šoli potekal tečaj lepopisja oz. kaligrafije. Mentorica Natalija Resnik Gavez je učence spretno usmerjala pri vodenju kaligrafskega peresa in nastale so prave mojstrovine.

Preberi več

Svetovni dan otrok

20. november je  Svetovni dan otrok. Je dan, ko otroci po vsem svetu prevzamejo vloge odraslih. Danes so imeli to možnost tudi učenci naše šole.

Preberi več

Nacionalna izmenjava knjižnih kazalk

Učenci 5. a razreda OŠ Mladika Ptuj, z razredničarko Ireno Golob, smo izdelovali bralne kazalke, da bi jih izmenjali z učenci iz druge šole. Izbrali so nam OŠ Brinje iz Grosuplja.

Preberi več

Delavnice o varni rabi interneta

Preventivne delavnice so potekale v 3., 6. in 8. razredih. Izvajala jih je predstavnica Safe.si, ga. Nina Gradišnik, izvedbo pa je omogočila Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti Mestne občine Ptuj.

Preberi več

Prvošolci dobili gredico

Prvošolci postali skrbniki svoje šolske gredice za naslednjih devet let šolanja. Vzgajamo v sožitju z naravo.

Preberi več

Po poteh Rimljanov na Ptuju

1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja smo na OŠ Mladiki obeležili s pohodom po Ptuju. Učenci so staršem predstavili bogato dediščino Rimljanov v domačem mestu.

Preberi več

Mednarodna izmenjava OŠ Pančevo 2019

»V šolskem letu 2019/20 smo od srede, 9. oktobra 2019 do sobote, 12. 10. 2019, na povabilo Slovenskega društva iz Pančeva (Srbija) nadaljevali z mednarodno izmenjavo z OŠ Miroslav Mika Antić. Izmenjavo smo izvedli sočasno z OŠ Ljudski vrt, ki je gostila učence OŠ Djura Jakšić. Izmenjave se je udeležilo 20 učencev naše šole. Učitelji in učenci so bivali pri naših družinah.

Preberi več

Kostanjev piknik

Jesen je čas, ko se veselimo kostanjev. Tako kot vsako leto smo se v času podaljšanega bivanja tudi letos v tednu otroka sladkali s kostanji, pili limonado in se družili na šolskem igrišču. 

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small