icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Nagovor ravnatelja ob novem letu

Drage učenke, učenci, spoštovani starši, sodelavke, sodelavci,

poslavlja se nenavadno leto - leto polno preizkušenj in izzivov. Kljub vsemu smo v iztekajočem se letu doživeli marsikaj lepega, in veliko dobrega načrtujemo za prihodnje. Veselili smo se šolskih in življenjskih uspehov, se tolažili ob težavah in neuspehih. Naj tako ostane tudi v prihodnje, veselimo se življenja in bogatimo ga drug drugemu!

Prazniki, ki so pred vrati nas kar silijo v premišljevanje o dobrem, o družini, o sreči, o sočloveku. Vzemite si čas za vse to tudi vi. V svojih mislih in v svojem srcu se spomnite vseh svojih prijateljev. Spomnite se tudi na tiste, ki so vas kdaj užalili in predvsem na tiste, ki ste jih prizadeli in užalili vi! Spomnite se vseh, ki so šli skozi vaše življenje. Upanje, medsebojno razumevanje, strpnost, sreča, veselje naj vas bogatijo celo življenje, bogatijo pa naj tudi ljudi, ki bodo imeli priložnost in srečo živeti z vami!

Po božiču bomo praznovali dan samostojnosti, ki je eden najpomembnejših praznikov naše domovine. Plebiscitna odločitev za samostojnost Slovenije pred leti je temelj za našo državno samostojnost. Imamo svojo državo, ponosni bodimo nanjo.

V Novem letu naj bo Vaše življenje usmerjeno k najvišjim ciljem, ki delu in sprostitvi daje pravo vrednost, zavest, da življenje ni naključno in zaman. Naj Vas tudi v letu 2022 povezujejo lepe misli in iskrene želje, da skupaj obogatimo življenjski vsakdan.

 

Želim vam prijetne praznike,

v novem letu pa obilo potrebe po novih znanjih,

ki bodo pomagala graditi lepši in prijaznejši svet.

                                Bogomir Širovnik, ravnatelj

Veseli december

V sklopu projekta Ne zavrzi oblek, ohrani planet, smo letos skupaj okrasili smrečico. Vsi učenci šole so sodelovali pri izdelavi  okraskov. Uporabili smo odslužene kavbojke in različno blago, katero smo preoblikovali v prečudovite, unikatne okraske, ki krasijo našo smrečico v avli šole.

Oglejte si galerijo.

Sprememba transakcijskega računa OŠ Mladika Ptuj

Spoštovani,

OŠ Mladika je s 1. 12. 2021 zamenjala transakcijski račun (TRR) zaradi prehoda z občinskega na državni enotni zakladniški račun.

Ker je stari TRR ukinjen, se morajo vsa plačila po 1. 12. 2021 izvesti preko novega TRR-ja, ki je SI56011006008359095.

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 19.11.2021, je na naši šoli potekal slovenski tradicionalni zajtrk. Otrokom smo ponudili sveže slovenske izdelke kot so: domači kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Vsi izdelki so brez dodanega sladkorja in so pridelani v Sloveniji.

Preberi več

Čebelice...

S pevskim zborom smo se prijavili k sodelovanju na natečaj na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in ob tradicionalnem medenem zajtrku posneli videospot.

Iskrena hvala za vašo kooperativnost

covid test ico

Spoštovani starši,
čeprav smo v današnji dan vsi vstopali z malo nelagodja, občutkom bremena pred še neznanim, se je izkazalo, da samotestiranje učencem sploh ni neka nepremagljiva ovira.

Učenci so se samotestirali in pouk smo nadaljevali po urniku in V ŠOLI.

Lep pozdrav,
Bogomir Širovnik - ravnatelj 

Okrožnica - odlok 12-11-2021

Spoštovani starši.

Pred nami je teden, ko se bomo skupaj lotili zahtevnega izziva, s katerim se bomo trudili, da bi šole lahko ostale odprte.

V naslednjih povezavah vam posredujem okrožnico MIZŠ RS, protokol samotestiranja v šoli in pisno soglasje staršev. Prosim vas, da vse dokumente preberete. Učenci so danes v šoli prejeli obrazec za soglasje/nesoglasje, ker mogoče kdo nima možnosti, da ga natisne doma. Starši boste soglasje/nesoglasje izpolnili, učenci ga jutri podpisanega prinesejo v šolo in oddajo razredniku. Za vse učence, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli Covid-19 ali so cepljeni, potrebujemo pisno dokazilo, ki ga učenec pokaže razredniku. Za te učence testiranje ni potrebno.

V šoli so za vse obvezne maske in od srede, 17. 11. 2021, naprej je obvezno samotestiranje. Samotestiranje poteka v šoli praviloma v ponedeljek, sreda in petek (oz. takoj, ko se učenec vrne v šolo). Vsak učenec za samotestiranje prinese svoj test. Učencu pripada za samotestiranje 15 brezplačnih testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja.

Vsi, ki se s tem ne strnjate, boste otroke obdržali doma, o tem pa obvestili razrednike (podatek potrebujemo tudi zaradi odjave prehrane) jutri, v torek, 16. 11. 2021. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših tehničnih možnosti. To pomeni, da jim bodo učitelji posredovali zaposlitve v spletnih učilnicah (eAsistent, Teams), ure DSP bodo učitelji izvajali preko videokonferenc.

Vemo, da gre za težke odločitve in da ste mnogi v strahu in pred dilemo. Vse, kar lahko naredimo kot šola, je, da bomo izvajali samotestiranje odgovorno in skrbno (učitelj bo dajal navodila, na osnovi katerih bodo učenci izvajali samotestiranje). Prosimo vse starše, da na to pripravite otroke tudi doma.

Želimo si, da bi v šolo prišlo čim več naših otrok. Izbira in odločitev je vaša.

Še enkrat vas prosimo, da razumete, da smo šole izvajalci odlokov, ki jih pripravi Vlada RS, MIZŠ RS in NIJZ. Z vsemi nestrinjanji se, prosimo, obračajte na zgornje naslove, nam pa dovolite, da bomo lahko opravili svoje osnovno poslanstvo ob dodatnem delu in odgovornosti, ki jo imamo.

Naše sodelovanje naj kljub vsem izzivom ostane na kulturnem nivoju in v dobro otrok.

Pomagajmo skupaj pri zajezitvi okužb.

Ostanite zdravi,
Bogomir ŠIROVNIK, ravnatelj”

Okrožnica

Protokol samotestiranja učencev

Soglasje samotestiranja učencev

Skupaj okrasimo smrekico

V sklopu projekta NE ZAVRZI OBLEK, OHRANI PLANET bomo letos skupaj okrasili smrekico.

Okrasimo smrekico

O obveznem samotestiranju

»Spoštovani starši,

ker se zavedamo, da je v zadnjih dneh velika zmeda glede informacij o obveznem samotestiranju, vam  posredujemo osnovno informacijo, s katero v tem trenutku razpolagamo in upamo na vašo podporo.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Danes smo bili obveščeni samo, da se začetek obveznega samotestiranja prestavi na sredo, 17. 11. 2021. Zaenkrat nimamo podrobnejših informacij o sami izvedbi, zato vas bomo o tem obvestili v ponedeljek.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.«

Odlok o začasnih ukrepih glede COVID-19 z dne 5.11.2021

Odlok in povzetek odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 z dne 5.11.2021.

Nove spremembe se nanašajo:

  • na nošenje mask (od 8.11.2021 se lahko uporabljajo samo zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 - MASKE IZ BLAGA NISO DOVOLJENE; maske nosijo ves čas vsi od napolnjenega 6. leta starosti),
  • samotestiranje učencev od 15.11.2021 - podrobna navodila še sledijo.

Lep pozdrav,
B. Širovnik, ravnatelj

Sarina prva objavljena pesem

Učenci gledališkega kluba so v eni uri pouka pripravili kratek nastop avtorske pesmi naše učenke Sare Sluga iz 9. b.
Besedilo pesmi sta z glasbo pospremila Žan Drevenšek (kitara) in Sara Sluga (ukulele).

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small