icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Prevzem šolskih listin

Učenci, ki ne bodo/niso prevzeli šolskih listin na dan 24. 6. 2024, jih lahko prevzamejo v času od 26. 6. do 5. 7. 2024 in od 20. 8. 2024 naprej, med 8.00 in 12.00, v tajništvu šole po predhodnem dogovoru (02/787-61-30).

Učbeniški sklad za šolsko leto 2024/2025

Ob koncu šolskega leta mora učenec vrniti nepoškodovane učbenike, ki si jih je izposodil. Če želite učbenike, ki jih imate izposojene v letošnjem letu, obdržati, jih lahko odkupite. Če učenec učbenik poškoduje, uniči ali izgubi, morajo starši oz. skrbniki poravnati odškodnino v skladu z 10. členom Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov, Ur. l. št. 12/20. 

Vsi učenci dobijo vse potrebne učbenike septembra v šoli brezplačno! Stroške izposoje učbenikov krije MIZŠ.

Delovne zvezke za učence od 4. do 9. razreda in potrebščine kupijo starši sami. Sezname najdete na šolski spletni strani in na strani Kopija-nova.

Učenci 1., 2. in 3. razreda dobijo brezplačno delovne zvezke. Kupite le potrebščine.

Delovne zvezke in potrebščine kupite v knjigarnah ali preko spleta.

Nakup delovnih zvezkov in potrebščin je neodvisna od šole in jo opravite vsak samostojno na podlagi ponudnika, ki je vam najugodnejši.

Ponudbe knjigarn: 

Pripravila: Urška Hlupič Voda – upravljalka učbeniškega sklada

Uspehi naših učencev

V petek, 14. junija 2024, smo imeli na šoli prireditev, na kateri so bili predstavljeni dosežki učencev na državni in mednarodni ravni ter nekateri odmevnejši uspehi.

Preberi več

Obvestilo o omejitvah v zvezi s sprejemanjem daril

DarilaSpoštovani!

Obveščamo vas, da smo učitelji dolžni spoštovati PRAVILNIK o omejitvah in dolžnostih uradnih oseb v zvezi s sprejemanjem daril (Uradni list RS, št. 69/11 – uradno prečiščeno besedilo in 158/20).  Pravilnik podrobno določa omejitve sprejemanja daril (ne sme se sprejemati denarja, vrednostnih papirjev, darilnih in vrednostnih bonov ter kartic in dragih kovin), ravnanje v primeru izročitve darila in vodenje seznama daril.

Učitelj ne sme sprejemati daril v zvezi z opravljanjem službe, razen protokolarnih in priložnostnih daril manjše vrednosti. Za darilo štejejo stvari, pravice in storitve, ki jih je mogoče finančno ovrednotiti.

Preberi več

Delo v programu GLOBE na OŠ Mladika v šolskem letu 2023/2024

Vsak posameznik našega planeta mora skrbeti zanj in po svojih najboljših močeh pomagati ohranjati naravo. Pri teh prizadevanjih moramo biti ekološko in trajnostno zavedni. Mlade je potrebno vzgajati, da bodo s svojim načinom življenja iz družbenega, okoljskega in ekonomskega vidika delovali vzdržno ter trajnostno. Tako bomo pri njih vzbudili zavedanje, da lahko s svojimi dejanji pripomorejo k ohranjanju planeta.

Preberi več

Letni koncert pevskih zborov

Koncert pevskih zborov

OŠ Mladika vabi na letni koncert pevskih zborov z zborovodkinjo Jasno Drobne,
dne 4. junij 2024 ob 17.00 in 19.00 v veliki telovadnici šole.

Zaradi omejenega števila sedežev je vstop možen izključno z vstopnico. Naročite jih pri zborovodkinji ali v tajništvu šole.

VESELI BOMO VAŠIH PROSTOVOLJNIH PRISPEVKOV

Matematično tekmovanje ZNAM VEČ Z LILI IN BINETOM

Lili in Bine introUčenci 2. in 3. razredov so tekmovali na šolskem matematičnem tekmovanju, ki je bilo 14. marca 2024.

Dvema učencema iz 3. razredov se je uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, ki je potekalo 15. maja 2024 na OŠ Kašelj v Ljubljani.

Rezultati:
- Maj Rihtarič – srebrno priznanje
- Taj Drevenšek – bronasto priznanje

Iskrene čestitke vsem.

Otroška varnostna olimpijada

V četrtek, 9. 5. 2024, je na OŠ Dornava potekalo predtekmovanje Otroške varnostne olimpijade, ki sta se ga udeležili ekipi učencev 4. a in 4. b. Ekipa 4. b je dosegla 19. mesto, ekipa 4. a pa 3. mesto in se s tem uvrstila v finale tekmovanja.

Finale je potekalo včeraj, 23. 5. 2024, na OŠ Kidričevo, kjer se je ekipa 4. a uvrstila na odlično 7. mesto izmed 18-ih tekmovalnih ekip.

Vsem učencem iskreno čestitamo za njihov uspeh in dosežek. Ponosni smo na vas!

Preberi več

Evropska vas

V okviru projekta z naslovom Spoznavajmo države EU smo raziskovali Poljsko in se udeležili praznovanja ob 20. obletnici EU. Naša stojnica je bila ekološko obarvana. Ponujali smo ekološke bombice iz semen in spdbujali mimoidoče k reševanju kviza s področja ekologije ter s pomočjo plakatov prikazali samooskrbo Poljske. Poleg tega smo ponujali tudi žitne ploščice, ki so bile prava poslastica za obiskovalce. Na dogodku so nastopali učenci 5. razreda z gledališko igro Junaki 5. razreda.

Preberi več

OPZ Mladika dosegel zlato priznanje na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi

Med 26. in 28. 4. 2024 se je otroški pevski zbor Mladika pod vodstvom zborovodkinje Jasne Drobne udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja Slovakia Cantat v Bratislavi na Slovaškem.
Mednarodna štiri-članska strokovna žirija je zbor ocenila z 91 točkami od 100 možnih in jim s tem podelila zlato priznanje.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small