Šolsko glasilo

 

Moj jezik

Rodil sem se v svoji domovini, ki se imenuje Slovenija, zato je moj materni jezik slovenščina. Za rojstvo slovenščine lahko rečemo, da se je rodila nekje v 6. stoletju, ko so se na to področje naselili naši predniki. Slovenščina spada med slovanske jezike. To pomeni, da ima slovenščina tudi sorodnike – sorodne jezike.

MOJ KUŽA BILI

 Doma imam kužka. Ime mu je Bili. Zeli rad je brikete. Zelo je vesel, kadar z bratcem Juretom prideva iz šole. Ko vstopiva v hišo, se naju zelo razveseli. Cel čas cvilka okrog naju. Takoj se grem z njim igrat. Igra se z igračami. Včasih greva tudi na sprehod. Če želi Bili na sprehod, grem jaz vedno z njim. Na sprehodu voha, se igra, raziskuje.

MIJA NA SKRIVNOSTNI SLEDI 

Mija, ki obiskuje 5. b razred, je za svoja leta prava mala pustolovska. Rada ima akcijo ali kakršnokoli napeto dogajanje, a kljub temu se rada igra z njenimi punčkami, ki jih pridno hrani v roza škatli. Šola se ji zdi zanimiva samo takrat, ko govorijo o dinozavrih in berejo pravljice, tiste bolj napete. Ko pa pozvoni šolski zvonec in se pravljica zaključi, pa Mija postane nejevoljna, saj se ji zdi, da se nič ne dogaja.

      

Prvošolcem ob vstopu v Skupnost učencev

Letos s šolo ste začeli,
in verjamem, da lepo se boste imeli.
Danes se morate lepo imeti,
saj v našo šolsko skupnost boste sprejeti.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small