Delo v programu GLOBE na OŠ Mladika v šolskem letu 2023/2024

Vsak posameznik našega planeta mora skrbeti zanj in po svojih najboljših močeh pomagati ohranjati naravo. Pri teh prizadevanjih moramo biti ekološko in trajnostno zavedni. Mlade je potrebno vzgajati, da bodo s svojim načinom življenja iz družbenega, okoljskega in ekonomskega vidika delovali vzdržno ter trajnostno. Tako bomo pri njih vzbudili zavedanje, da lahko s svojimi dejanji pripomorejo k ohranjanju planeta.

Preberi več

Projekt GLOBE

Z učenci 5. a in 5. b razreda smo se letošnje šolsko leto 2023/2024 odločili, da sodelujemo v projektu Globe Elementary, ki je namenjen učencem razredne stopnje.

Preberi več

Erasmus + Agora na OŠ Mladika

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na Erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Beograda (Srbija), Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja.

Preberi več

Erasmus+

Mystery of history intro

 

Agora intro

 

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Novega Beograda (Srbija), i Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja. 

Preberi več

Teden gozdov

V okviru tedna gozdov so se učenci ptujskih šol predstavili s kratkim kulturnim programom v paviljonu v Ljudskem vrtu. Tudi učenci OŠ Mladike so se z velikim veseljem vključili v osrednjo prireditev z recitali o pomenu gozdov in plesno koreografijo. Mentorici sta bili Renata Sužnik in Anica Ternovšek.

Preberi več

Dvig socialnega in kulturnega kapitala

V šolskem letu 2014/15 je naša šola vključena v projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v sklopu katerega sodelujemo z OŠ Ljudski vrt, Vrtcem Ptuj in Gimnazijo Ptuj. V sklopu projekta bomo na naši šoli izvajali več dejavnosti s področja poklicne orientacije, uvedli bomo tutorje - učence prostovoljce, ki bodo pomagali učencem pri učenju ... 

Jezikovna kopel

Izraz jezikovna kopel pomeni poučevanje nejezikovnih vsebin, ki so v skladu z učnim načrtom prvega razreda, v angleškem jeziku.

Preberi več

Eko tabor 2013

Na naši šoli se trudimo že vrsto let živeti v sožitju z naravo. Zato smo pripravili eko tabor, kjer so učenci uživali v naravi, spoznavali nove stvari in ustvarjali.

Preberi več

Aktivnosti

MOJA REKA SI

  • Namen  je poglobljenemu spoznavanju reke Drave,
  • spoznavanju vodnega kroga,
  • vire onesnaženja, pomen podtalnice, pomen pitne vode,
  • praktični del na vodi (kajak).

 

Preberi več

Ekošola

Ekošola ni običajna šola. To je šola, ki vzgaja za življenje v prihodnosti po načelih sonaravnega razvoja.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small