icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V petek, 7. februarja 2014, bomo v veliki telovadnici skupaj z vsemi oddelki OŠ Mladika obudili spomin na velikega slovenskega pesnika romantike, Franceta Prešerna.

Prešern je veliko motivov za svoje pesmi našel prav v ljudskem slovstvu.


plesi-crni-kos

Prav iz tega razloga se bodo učenci posamezne oddelčne skupnosti na prireditvi predstavili s slovenskimi ljudskimi pesmimi iz različnih slovenskih pokrajin, ki jih bodo tudi zapeli. Ob petju bodo zaigrali na ljudske in doma, ali v šoli, izdelane glasbene instrumente.

Na ta dan bomo skupja zapeli šestanjst slovenskih ljudskih pesmi, ki počasi tonejo v pozabo. Prav je, da se jih naši otroci/učenci naučijo, da jih bodo spremlajle na njihovih različnih življenskih poteh.

Leta že tradicionalno praznujemo kulturni praznik s prireditvijo, na kateri nastopajo vsi učenci naše šole.
V preteklih letih so učenci nastopili z Ježkovimi in Pavčkovimi pesmimi, ki so jih deklamirali in jih obogatili s svojimi gibi in različnimi lutkami ... Ob učenju so jim pomagale njihove učiteljice in učitelji.

Ob tem smo prišli do zaključka, da je to način, s katerim lahko izboljšamo samopodobo učencev, ker imajo učenci tokrat možnost, da nastopijo skupaj kot skupina, kar je velika potrditev za učence, ki nimajo možnosti nastopati na različnih prireditvah.
Tisti učenci, ki pa imajo glasbeno znanje, pa lahko s svojim spremljanjem na različna glasbila pripomorejo k prijetnim in doživetim nastopom.

images/Aktualno/2013_14/kulturni_praznik


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/Aktualno/2013_14/kulturni_praznik

Ideja, izbor pesmi in koordiniranje: Karmen Ivančič

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small