icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Učenci 3. a in učenci krožka Dopisništvo in natečaji sodelovali na likovnem natečaju »Pikapolonica pomaga, da je na krožniku bolj zdrava zelenjava«

Pikapolonica korencek

Z natečajem želimo otroke navdušiti nad uživanjem zelenjave in izbiranju takšne zelenjave, ki je sezonska in bolj kakovostna.

Zelenjava, ki je pridelana v Sloveniji, zagotavlja kratko pot od njive do krožnika. Prav zaradi tega je sveža, bolj polnega okusa in vsebuje več hranljivih snovi, vitaminov in mineralov. Učence želimo opozoriti na prepoznavanje znakov kakovosti hrane, kot je zaščitni znak integrirana pridelava. Učenci so s svojimi izdelki predstavili pogled na zdravo prehrano.

Pikapolonica nam lahko zelo pomaga na vrtu ali polju, da lahko pridelujemo zelenjavo z manjšo uporabo škodljivih sredstev. Odrasle pikapolonice in ličinke se prehranjujejo z listnimi ušmi. Pikapolonice jedo jajčeca hroščev, vešč in ostalih insektov. Zato je pikapolonica koristna, saj nam pomaga pri naravni zaščiti pred škodljivci.

Upamo, da nam je vsaj nekoliko uspelo, ob pogovorih, ogledih knjig in internetnih povezav, pri učencih ozavestiti pomen te majhne, rdeče, koristne živalce.

Svoje poglede so učenci strnili v likovne umetnine pod vodstvom mentorice Sonje Plajnšek, 3. a, in mentorice krožka, Karmen Plavec.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Koordinatorica natečajev, Karmen Plavec

{vsig}images/Dejavnosti/2012_13/Natecaji/Pikapolonica {/vsig}

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small