icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V petek, 15. 3. 2024, smo izvedli v Mestnem parku Ptuj dogodek – namestitev hišice za veverice. Hišico za veverice smo prejeli iz strani Ekošole – izdelali pa so jo učenci na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor v sodelovanju z družbo SiDG - Slovenski državni gozdovi. Hišica je v velikosti 60 cm x 40 cm in je primerna za postavitev v parku.

K sodelovanju v tem dogodku, smo povabili Lovsko družino Jože Lacko Ptuj in Javne službe Ptuj. Pri izbiri drevesa in kam točno namestiti hišico, so nam pomagali lovci. Tako smo izbrali zadnji hrast na koncu parka. Pri nameščanju na drevo, so poskrbeli delavci iz Javnih služb, kateri so z dvigalko dvignili hišnika v krošnjo, da je lahko namestil hišico.

Eko učenci in učenci 4. razredov so predtem povedali nekaj ugank in pesmi. Lovci so dodali še nekaj podatkov o vevericah, njihovem bivanju in življenju.

S to pridobitvijo se bodo lahko učenci pobližje spoznali z bivališčem in prehranjevanjem veveric. Želimo si, da bi obiskovalci parka kmalu ugledali košate repke.

S skupnimi močmi nam je ta enkratni dogodek uspel. Hvala vsem, ki ste pripomogli pri tem, predvsem Lovski družini Jože Lacko Ptuj in Javnim službam Ptuj za odzivnost, pomoč in vso znanje, ki smo ga z dogodkom pridobili.

Vsi skupaj pa si želimo, da bi bil ta izveden korak stopnička bližje k dvigu kakovosti življenja prostoživečih živali - tudi veveric v Mestnem parku Ptuj.

Zapisali: Nina Godec Meško, Silva Ilec

 Ekokoordinatorici OŠ Mladika Ptuj

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small