icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ 

Spoštovani starši.

Pred nami je teden, ko se bomo skupaj lotili zahtevnega izziva, s katerim se bomo trudili, da bi šole lahko ostale odprte.

V naslednjih povezavah vam posredujem okrožnico MIZŠ RS, protokol samotestiranja v šoli in pisno soglasje staršev. Prosim vas, da vse dokumente preberete. Učenci so danes v šoli prejeli obrazec za soglasje/nesoglasje, ker mogoče kdo nima možnosti, da ga natisne doma. Starši boste soglasje/nesoglasje izpolnili, učenci ga jutri podpisanega prinesejo v šolo in oddajo razredniku. Za vse učence, ki so v zadnjih 6-ih mesecih preboleli Covid-19 ali so cepljeni, potrebujemo pisno dokazilo, ki ga učenec pokaže razredniku. Za te učence testiranje ni potrebno.

V šoli so za vse obvezne maske in od srede, 17. 11. 2021, naprej je obvezno samotestiranje. Samotestiranje poteka v šoli praviloma v ponedeljek, sreda in petek (oz. takoj, ko se učenec vrne v šolo). Vsak učenec za samotestiranje prinese svoj test. Učencu pripada za samotestiranje 15 brezplačnih testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši ali zakoniti zastopniki v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja.

Vsi, ki se s tem ne strnjate, boste otroke obdržali doma, o tem pa obvestili razrednike (podatek potrebujemo tudi zaradi odjave prehrane) jutri, v torek, 16. 11. 2021. Za vse učence, ki bodo ostali doma, bomo organizirali izobraževanje na daljavo v okviru naših tehničnih možnosti. To pomeni, da jim bodo učitelji posredovali zaposlitve v spletnih učilnicah (eAsistent, Teams), ure DSP bodo učitelji izvajali preko videokonferenc.

Vemo, da gre za težke odločitve in da ste mnogi v strahu in pred dilemo. Vse, kar lahko naredimo kot šola, je, da bomo izvajali samotestiranje odgovorno in skrbno (učitelj bo dajal navodila, na osnovi katerih bodo učenci izvajali samotestiranje). Prosimo vse starše, da na to pripravite otroke tudi doma.

Želimo si, da bi v šolo prišlo čim več naših otrok. Izbira in odločitev je vaša.

Še enkrat vas prosimo, da razumete, da smo šole izvajalci odlokov, ki jih pripravi Vlada RS, MIZŠ RS in NIJZ. Z vsemi nestrinjanji se, prosimo, obračajte na zgornje naslove, nam pa dovolite, da bomo lahko opravili svoje osnovno poslanstvo ob dodatnem delu in odgovornosti, ki jo imamo.

Naše sodelovanje naj kljub vsem izzivom ostane na kulturnem nivoju in v dobro otrok.

Pomagajmo skupaj pri zajezitvi okužb.

Ostanite zdravi,
Bogomir ŠIROVNIK, ravnatelj”

Okrožnica

Protokol samotestiranja učencev

Soglasje samotestiranja učencev

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small

FRENK index.php konec