icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ 

5. oktober je svetovni dan učiteljev, ki ga obeležujemo v spomin na podpis Priporočil o položaju učiteljev leta 1966. Leta 1993 ga je razglasil Unesco z namenom, da bi ljudem približal poslanstvo ter dosežke učiteljev. Letos UNESCO vabi k praznovanju svetovnega dneva učiteljev pod naslovom Učitelji v središču okrevanja pri izobraževanju. Ta tema je bila izbrana, da odraža vlogo, ki jo imajo učitelji v času krize COVID-19, in poudarja podporo, ki jo potrebujejo, da v celoti prispevajo k okrevanju izobraževanja. 

Od 5. oktobra 2021 dalje bo UNESCO skupaj z Mednarodno organizacijo dela (ILO), UNICEF-om, Education International in drugimi številnimi partnerji gostil vrsto odprtih spletnih dogodkov za izmenjavo znanja in najnovejših raziskav o ključnih vprašanjih, ki vplivajo na učiteljski poklic, ter za izmenjavo najboljših praks z vsega sveta, ki podpirajo učitelje in učenje za uspešno okrevanje.
Na svetovnih in regionalnih dogodkih bodo v tednu med 4. in 8. oktobrom 2021 predstavljene posledice, ki jih je imela pandemija na učiteljski poklic, izpostavljeni učinkoviti odzivi politike ter identificirani ukrepi, ki jih je treba sprejeti, da učitelji lahko uresničijo svoj potencial.

V Sloveniji praznik učiteljev obeležimo s tradicionalno podelitvijo Nagrad Republike Slovenije na področju šolstvaki se podeljujejo od leta 1966. Takrat so se imenovale Žagarjeve nagrade, od leta 1994 pa imajo zdajšnje ime. Gre za najvišje državne nagrade na področju šolstva.

Vsem učiteljem ter ostalim pedagoškim delavcem naše šole čestitam ob njihovem prazniku in se zahvaljujem za trud, ki ga vlagajo v izobraževanje in vzgojo mladih.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small

FRENK index.php konec