icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je osrednja tema letošnjega Tedna otroka (4. – 10. oktober). Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 želimo poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato se bomo v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju.  

 Ključna sporočila letošnjega Tedna otroka so:

  • igra ti pomaga razvijati domišljijo,
  • igra ti krepi telo,
  • igra spleta prijateljstva …
  • in najpomembnejše: igra nas povezuje!

slika plakat

V tednu otroka bodo potekale naslednje aktivnosti:

Vseslovenska akcija “Razigrani koraki”

K sodelovanju vabimo družine, vrtce in šole, da se en dan v Tednu otroka (lahko tudi vsak dan) odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov in nam le-to sporočijo na naš FB @ZPMSlovenije. Tisti, ki bodo naredili največ korakov (lahko je skupina otrok), bodo prejeli simbolično nagrado z nogavičkami, ki jih poklanja Majbert Pharm d.o.o.

Vabimo pa tudi k ustvarjanju razigranih korakov: otroci (lahko tudi odrasli) naj obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in/ali stene. Veseli bomo, če objavite fotografijo na družbenem omrežju in nas označite @ZPMSlovenije ali pa nam jo pošljete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 Sodelovanje na natečaju “Mala pozorna nogavička”

Otroke vabimo k barvanju (pobarvanka) simpatične male pozorne nogavičke; če jo boste do 11. 10. 2021 poslali na AMZS, d. d., Dunajska cesta 128 a, 1000 Ljubljana (s pripisom “Natečaj”), pa lahko otroci dobijo tudi lepe nagrade (AMZS motošportni dan za otroke, male Pozorne nogavičke, itd.)

Trash Fighter – virtualna igra, s katero prispevamo k čistejšemu okolju:https://www.trash-fighter.com/

Ideje za izdelavo iger nadete na naslednjem naslovu: https://www.zdravko-lidl.si/igralnica/

Uživajte v igri.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small