Društvo Bralna značka  Slovenija sporoča, da bo letos  praznovanje 2. aprila, mednarodnega dneva knjig za otroke, v vseh pogledih zelo posebno.

Letošnji sponzor 2. aprila je Slovenska sekcija IBBY. Poslanico z naslovom Lakota po besedah je napisal Peter Svetina, plakat in vabilo-kocko je ustvaril Damijan Stepančič, vse gradivo je oblikovala Melita Rak.

Skupaj z Mestno knjižnico Ljubljana, Pionirsko so pripravili bralno spodbujevalno akcijo s knjigami Petra Svetina in Damijana Stepančiča, ki jo lahko najdete na njihovi spletni strani:

"Sedaj pa vas pozivamo, da se v naslednjih dneh skupaj pripravimo na praznovanje: izberite si svojo najljubšo knjigo s seznama (ali pa tako, ki vas ob letošnjem praznovanju 2. aprila še posebej nagovori), preberite odlomek (ali pa kar celo knjigo)  in ga delite z nami – posnemite se in svoj posnetek delite na svojem facebook profilu, pri tem pa v objavi označite tudi Slovensko sekcijo IBBY. Ali pa posnetek pošljite nam (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) pa ga bomo mi objavili na naši FB strani.

ZA KRAJŠE DNEVE:

Organizacija UNESCO​ je omogočila dostop do svoje svetovne digitalne knjižnice. Ta združuje širok nabor kulturnih in izobraževalnih vsebin. Na spletnem mestu najdete zanimivo gradivo, različna besedila, zemljevide, fotografije, posnetke in filme v sedmih jezikih. Do vsebin lahko dostopate na povezavi: https://www.wdl.org/en/.

WORLD DIGITAL LIBRARY

6000 mednarodnih spletnih revij, časnikov in časopisov.
Portal PressReader omogoča vsem članicam in članom Narodna in univerzitetna knjižnica​ ter splošnih knjižnic dostop do publikacij v številnih jezikih. Navodila za dostop najdete na naslednji povezavi: https://mreznik.nuk.uni-lj.si/vir/library-pressdisplay.

Lutkovno gledališče Ljubljana

Predstave Lutkovnega gledališča Ljubljana bodo v času trajanja epidemije dostopne na povezavi: https://vimeo.com/showcase/6866479

Boštjan Gorenc Pižama: Pravljice v živo.

Kako si v BIBLOSU izposodite e-knjige s člansko izkaznico splošne knjižnice: VIDEO NAVODILO.  

Arhiv oddaj 50 knjig, ki so nas napisale.

Prijetno branje.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small