icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V tednu od 20. do 24. januarja sodelujemo v Tednu pisanja z roko. Če pišemo, ostaja pisava tekoča in čitljiva. Naši možgani bolj kompleksno delujejo pri pisanju z roko kot pri pisanju z računalnikom. Z roko napisana informacija ostane v spominu dlje časa, utrne se nam več idej in ohrani tudi dolgotrajnejšo pozornost.

Društvo Radi pišemo na roko vsako leto organizira teden pisanja na roko, ki poteka od 20. do 24. januarja. Njihova osrednja tema je »V naši družini radi pišemo z roko«.  S tem ohranjajo pisanje na roko pri vseh generacijah. Tako mlajši kot starejši bi naj v tem tednu pisali z roko.

Letos je bilo k tednu pisanja na roko prijavljeno več kot 230 ustanov, vključno z Osnovno šolo Mladika. Teden pisanja z roko je podprl minister za šolstvo Jernej Pikalo. V vsaki ustanovi so izbrali koordinatorja/koordinatorico. Na naši šoli je koordinatorica Urška Hlupič Voda. Povedala mi je, da so k tem tednu pisanja na roko povabljeni vsi učenci in učitelji šole.

Vsak učenec je napisal lepo misel na beli list z nalivnim peresom, narisal nekaj lepega nanj, zapisano pa smo razstavili v šolski avli in po šolskih hodnikih ter učilnicah. Učenec si je lahko misel izmislil ali pa jo je prepisal iz knjige … Če je želel, je lahko prvo besedo ali pa mogoče prvo črko okrasil z različnimi vijugami in jo pobarval. Učitelji šole so podpirali učence k pisanju na roko in tudi sami napisali kakšno misel.

Upajmo, da v prihodnosti bomo tudi kaj pisali na roko in da bomo ohranili teden pisanja na roko. Hvaležni smo ministru Jereneju Pikalu, da je podprl teden pisanja z roko in  tudi doma poskusite napisati kakšno misel ali pa mogoče celo zgodbo. Lep dan  naj vam polepša lep rokopis še naprej.

Če hočete še več vedeti o tej temi, poglejte na njihovo Facebook stran: Društvo Radi pišemo z roko.

                                                                                                                                                                                        Tjaša Ela Freebairn, 7. a

23.januar 2020

OŠ Mladika Ptuj

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small