Na Osnovni šoli Mladika smo se praznovanju mednarodnega meseca šolskih knjižnic pridružili z različnimi dejavnostmi skozi ves oktober.

Učenci 5. razreda so se vključili v nacionalno izmenjavo knjižnih kazalk. Izdelali so kazalke, ki so prikazovale pomembnost knjižnice in knjig ter jih poslali vrstnikom iz Grosupljega.

Šestošolci pa so bili vključeni v mednarodno izmenjavo knjižnih kazalk Bookmark Exchange Project. Kazalke so izmenjali z učenci na Portugalskem.

Učenci 7. razreda so bili vabljeni na degustacijo knjig v šolsko knjižnico, saj je bil namen privabiti tudi učence, ki v knjižnico prihajajo zelo redko. Vsak učenec je med razstavljenimi knjigami poiskal knjigo, ki mu je vešč. Po nekaj minutnem branju so knjigo ocenili in si jo izposodili.

Vsi učenci od 1. do 9. razreda so v tem mesecu posvetili 15 minut glasnemu branju. S tem smo se pridružili evropski bralni kampanji EUReads (Evropa bere), ki poudarja pomembnost izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu.

V šolski knjižnici je bila razstava o dveh slovenskih umetnicah, ki sta letos praznovali 80 let. Z njima pa je bila povezana tudi oktobrska knjižna uganka.

Prvošolci so si izdelali svoje prvo knjižno kazalo.

V oktobru pa smo začeli ponovno s projektom Naša mala knjižnica. Knjige so tako kot vsako leto zanimive, zato se že veselimo novih zgodb in reševanja nalog.

S ponosom lahko povemo, da je šolska knjižnica z vsemi dejavnostmi in množičnim obiskom resnično »oživela«.

 

Poročilo o delu šolske knjižnice pa je objavljeno v angleškem jeziku na spletni strani Mednarodnega združenja šolskih knjižnic: https://www.iasl-online.org/ISLM-2019-Projects (Mladika Primary School, Slovenia)

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small