logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
  • 1

Varna raba interneta

Učenci 6. in 8. razredov so imeli preventivne delavnice o varni rabi interneta z zunanjo izvajalko iz Safe.si.
Zanimiva informacija za učence in starše: obstaja tudi prvi specializirani center pomoči pri prekomerni rabi interneta v Sloveniji - LogOut
Na tej strani lahko rešiš tudi TEST o zasvojenosti.

POŠ - Irci na OŠ Mladika

V okviru projekta Popestrimo šolo 2016-2021, ki se financira s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada smo izvedli delavnico za učence 8. in 9. razredov  na temo irska kultura, geografske značilnosti in tudi irski plesi.

Preberi več

Tekmovanje s papirnatimi letali

Včeraj je na naši šoli potekalo tekmovanje s papirnatimi letali, ki so si jih učenci izdelali sami. Tekmovalo je 107 učencev.

Vsem učencem čestitamo.

Preberi več

Izdelava pustnih mask 4. razredov pri POŠ-u

 v okviru projekta Popestrimo šolo 2016-2021 so učenci 4. razredov praktično preizkusili smernice trajnostnega razvoja in ozaveščenosti o pomenu zbiranja odpadkov in ponovne uporabe. Na delavnicah so si izdelali pustne maske po svoji zamisli in jih predstavili, ter si pridobili izkušnje iz ohrajanja naravneg okolja. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Preberi več

Pustno rajanje

Oglejte si galerijo slik pustnega rajanja na naši poli.

Preberi več

Filmska vzgoja

Učenci 7. razreda so imeli zanimivo predavanje Uvod v razumevanje filma – od izuma do umetnosti,  z zunanjim izvajalcem Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture VIZO.

Preberi več

Gledališče v razredu 2.a

Pri uri slovenščine smo obravnavali odlomek F. Miličinskega: Zvezdica Zaspanka. Razdelili smo si vloge in urili tehniko branja. Izdelali smo lutke in z njimi zaigrali.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small