icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Obvestilo o šolski poti

Do dokončanja obnove starega mostu čez novo krožišče ni šolska pot.

Varna pot vodi skozi podhod.

solska pot september intro

Mladikin pevski zbor pri županu

Ponovno je za nami naporna sezona, ki nas je spet naučila, da zlate medalje niso narejena iz zlata, ampak iz znoja, odločnosti in redke zlitine, ki se ji reče vztrajnost.

Preberi več

Obisk delovnega Centra Sonček

V sredo, 20. junija 2018 smo obiskali delovni Center Sonček na Ptuju.

Lepo smo se imeli. Naučili smo se zlagati škatle. Počutili smo se zabavno. Malo me je ganilo za tiste, ki so na vozičku. Prijazni so bili. Hitro izpostavijo stik z drugimi.

Tim, Tilen, Diar, Matej

Preberi več

Varne točke na Ptuju

V tem letu so v Mestni občini Ptuj vzpostavili 15 varnih točk, te so se pridružile že 7 vzpostavljenim. Določili so jih s pomočjo lokalne koordinatorke projekta, Policijske postaje Ptuj in Centra za socialno delo Ptuj. Kar je najpomembneje, so varne točke določili na podlagi rezultata Ankete o varnih točkah, ki so jo izpolnili učenci in učenke ptujskih osnovnih šol ter dijaki in dijakinje srednjih šol.

Preberi več

Mystery of History – 2. mednarodni projektni sestanek

V sklopu Erasmus +projekta Mystery of History, se je, na OŠ Mladika, v času od 24.5. do 25.5. 2018, odvijal drugi mednarodni projektni sestanek. Na sestanku so sodelovali vsi predstavniki Erasmus+ projekta Mystery of History, in sicer po dve šoli iz Hrvaške (glavna koordinatorica projekta OŠ Kraljice Jelene iz Solina in OŠ Primorski Dolac) in dve šoli iz italijanske Ferrarre in Piacenze. OŠ Mladika pa se je tokrat prevzela vlogo gostiteljice.

Preberi več

Dan odprtih vrat Mestne občine Ptuj

V petek, 1. julija 2018, so bili vabljeni predstavniki 4., 5. in 6. razreda v mestno hišo na Ptuju. Našo šolo so zastopali Amrož Čič, Lan Žitnik Rogelj, Kiara Šegula, Vita Toplak in Jana Majer.

Župan Miran Senčar je učence sprejel v veliki sejni sobi in predstavil delovanje občinske uprave.

Preberi več

Teden gozdov

V okviru tedna gozdov so se učenci ptujskih šol predstavili s kratkim kulturnim programom v paviljonu v Ljudskem vrtu. Tudi učenci OŠ Mladike so se z velikim veseljem vključili v osrednjo prireditev z recitali o pomenu gozdov in plesno koreografijo. Mentorici sta bili Renata Sužnik in Anica Ternovšek.

Preberi več

Otroški mestni svet

V ponedeljek, 14. maja je potekala 1. redna seja Otroškega mestnega sveta Mestne občine Ptuj, ki je sestavljen iz 24 predstavnikov ptujskih osnovnih šol. Sejo sta vodila župan MO Ptuj Milan Senčar in naša učenka 9. razreda Zala Vučak kot mini županja.

Preberi več

Tekmovanje Širjenje znanj o Rdečem križu

Na tekmovanju o poznavanju organizacije Rdečega križa, zgodovine, organiziranosti, mednarodnega humanitarnega prava, znaka RK in temeljnih načel so OŠ Mladika zastopali učenci 5. razreda: Josia Bender, Bor Kavčič in Urh Milošič.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small