»NE ZA ŠOLO, ZA ŽIVLJENJE SE UČIMO.« (Seneka)

Spoštovane učenke, učenci; spoštovani starši!

Tudi letošnje šolsko leto začenjamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov. Začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja.

Potrebno se je zavedati, da je šola tista organizacija, v kateri vsem odpiramo vrata s pozitivnim in prijaznim odnosom. Pogumno potrkajte, povejte in prisluhnili bomo in pomagali.

Drage učenke in učenci!

Vsekakor je šola v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato, bodite do sebe zahtevni in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in s spoštovanjem vzemite vse najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos do vsega, kar vam nudi možnosti za razvoj. Pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj.

Osnovni pogoji uspešnega učenja so dobro branje z razumevanjem, sledenje in poslušanje razlag v šoli, redno pisanje domačih nalog, ter redno, sprotno učenje. Zavedati se morate, da dobri učni uspehi omogočajo tudi kakovostnejši prosti čas, ki bo le tako sproščen in igriv. Imejte jasno zastavljene cilje, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni predvsem sami, starši in učitelji vam lahko ustvarjamo le vspodbudno okolje.

V prihajajočem šolskem letu vam želim veliko uspehov in prijetnih trenutkov. Z vami se bomo za vse to trudili tudi vsi zaposleni na šoli.

Spoštovani starši,

zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Zahtevajte, da so v odnosu do vas, sošolcev, zaposlenih na šoli in ostalih ljudi spoštljivi. Pomagajte jim s svojim zgledom in z dobrim sodelovanjem z nami uresničiti vse cilje. Svojim otrokom privzgajate delovne navade (skrb za sobo, šolske potrebščine). Preplet delovnih navad (večina jih učenci pridobijo doma) in učnih pristopov (se učenci naučijo v šoli) so učne navade. Le te so pomembne za uspešno šolanje in nenazadnje za življenje. Gre namreč za eno ključnih življenjski sposobnosti in sposobnosti, ki jih mora otrok razvijati že pred vstopom v šolo in med samim šolanjem. Učne navade bo vaš otrok v prvi vrsti pridobil z vašo pomočjo. Spodbujajte ga, motivirajte ga, predvsem pa mu bodite za vzor.

Ravnatelj:
Bogomir Širovnik

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small