icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Otroci iz vse Slovenije so ustvarjali Google logotipe na temo Slovenija in jaz.

Žirija je izmed več tisoč prispelih prijav izbrala 30 avtorjev najboljših del, javnost pa je s spletnim glasovanjem izbrala 3 zmagovalce vsake starostne skupine.

Med 30 - imi nagrajenci je bila tudi naša mlajša umetnica, Lana Kunčič iz naše šole. Narisala je Plečnikovo tržnico. S starši se je udeležila podelitve nagrad. Čestitat ji je prišel tudi g. ravnatelj, Bogomir Širovnik in ji poklonil darilce v imenu šole.


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/Dejavnosti/2013_14/Natecaji/Lana_podelitev

Doodle 4 Google ''Slovenija in jaz'' je prvi otroški ustvarjalni natečaj v Sloveniji, namenjen osnovnošolcem (od 6 do 15 let). Natečaj je bil razdeljen v 3 starostne skupine. Eden od treh zmagovalcev vsake starostne skupine je na koncu imel možnost, da postane končni zmagovalec. Žirija je izbrala po 10 finalistov iz vsake od 3 starostnih skupin.

Nagrade so bile: 30 finalistov je bilo povabljenih na končni dogodek s podelitvijo nagrad 15. januarja 2014 v Mestni muzej v Ljubljani, kjer so prejeli vrečko Googlovih daril – majico, barvice in lasten uokvirjen logotip, njihove risbe pa so objavljene na spletni strani Doodle 4 Google.

Doodli so bili ocenjeni na podlagi treh kategorij:

1. Umetniška vrednost: risarske veščine in uporaba barv.

2. Ustvarjalnost in originalnost: ob upoštevanju prikaza teme Tekmovanja "Slovenija in jaz"

in uporabe logotipa Google, kot tudi edinstvenega in neobičajnega pristopa k risanju doodla .

3. Izraženost teme natečaja tako v risbi kot v podporni izjavi : kako uspešno učenec obrazloži, kaj "Slovenija in jaz" predstavlja v podporni izjavi in v risbi.

Čestitamo, Lana!

Zapisala mentorica: Karmen Plavec

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small