Zaključek natečaja Rima raja

Datum
Ned, 31. 1. 2021 3:30 - 4:30

Opis

RIMA RAJA, Festival otroškepoezije, tudi v desetorazpisuje natečaj, namenjen mladim pesnicam in pesnikom, ki v letošnjem šolskemletu obiskujejo osnovno šolo.

Namenfestivala je vzbujanje literarne ustvarjalnosti mladih,  ki bodo predstavili svoja dela in si s tem,morda, prislužili pohvalo, celo podporo, na osnovi katere bi vztrajali nazačrtani poti.

Vsemladenke in mladeniči, ki radi zapisujejo v verzih, in jih želijo podeliti, sovabljene(i), da se odzovejo na natečaj s svojimi pesniškimi deli, pri čemer najupoštevajo sledeča navodila:

-         posamezen(na)avtor(ica) lahko pošlje največ pet(5) pesmi

-         vsebinapesmi je dana v odločitev avtorjem(icam)

-         pesemne sme šteti manj kot šest (6) verzov

-         napisanamora biti v slovenskem jeziku

-         VSAKA PESEM mora biti opremljena z imenom in priimkom avtorja(ice), nazivom osnovne šole in razreda, ki gaobiskuje

-         verzi morajo biti napisani v wordu, vznakovni podobi Times New Roman, in levo poravnani, medtem ko naj med njimi ne bo povečanega razmika(le-ta naj ločuje zgolj posamezne kitice)

-         avtorji(ice)bodo razdeljeni(e) v dve starostni skupini in sicer v mlajšo (od prvega dopetega razreda) in v starejšo (od šestega razreda do devetega)

-         kotpravočasno prispele bodo upoštevanevse pesmi, dospele na elektronskinaslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do vključno 31.01.2021

 

 

Opozorila:

-         vkolikor nam bo uspelo zagotoviti potrebna sredstva, bomo skušali prispela dela (alivsaj tista najboljša, v odvisnosti od števila prejetih pesmi) predstaviti vfestivalskem zborniku, zaradi česar mlade avtorje(ice) opozarjamo, da s tem, ko pošljejo svoje delo, soglašajo z objavo v zborniku, ne da bi bili(e) upravičeni(e) doizplačila honorarjev. Zbornike bomo, brezplačno, delili obiskovalcemprireditve, na kateri bo trideseterica najboljših avtorjev(ic) predstavilasvoje pesmi;

-         priizbiri najboljših bomo pri slednjem(ji) avtorju(ici) upoštevali zgolj po enopesem;

-         tisti(e)avtorji(ice) poslanih pesmi, ki bodoizbrani(e) med trideset (30) najboljših, soglašajoz objavo svojih osnovnih podatkov (ime in priimek, naziv osnovne šole,obiskovan razred) na FB strani RIMA RAJA Festival in v vseh medijih, v katerihorganizatorji festivala obveščajo javnost o njegovem poteku;

-         tistepesmi, ki bodo preveč »dišale« po peresih raznih mam, očetov, tet in stricev(tudi učiteljev-ic), ne bodo upoštevane v izboru;

-         vsemavtorjem(icam), ki se bodo uvrstili(e) med trideset (30) najboljših, bodopodeljene ustrezne diplome, nagrajencem(kam) pa tudi priznanja z zapisom osvojenega mesta. V kolikor bodonaša prizadevanja obrodila sadove, bomo podelili tudi knjižne nagrade.

 

 

Deseti RIMA RAJA, festival otroškepoezije, bo potekal na Vrhniki, 19. maja 2021, v sredo, s pričetkom ob 18. uri, v veliki dvorani Kulturnega doma Ivan Cankar.

 

Spozdravom!

 

 

September, 2020                                                                  v imenu organizatorjev:   UrošVošnjak, l.r. 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small

FRENK index.php konec