Zaključek natečaja Pranger

Datum
Pet, 7. 4. 2023 0:00 - 1:00

Opis

Spoštovani!Danes začenjamo z natečajem ELA - Mali Pranger!! Tema letošnjega natečaja je TOPLINA.
Izbrane pesmi naj učenci ali učiteljice mentorice oz. učitelji mentorji pošljejo na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do vključno petka, 7. aprila 2023, s pripisom ELA – MALI PRANGER.

------
Festival Pranger že šestnajstič zapovrstjo pripravlja del festivalskega dogajanja, namenjen mladim literarnim ustvarjalcem, poimenovan ELA – Mali Pranger, po pisateljici Eli Peroci.

V sodelovanju s Knjižnico Rogaška Slatina razpisuje natečaj za najboljšo pesem, katerega tema je TOPLINA.

Sodeluje lahko vsak učenec ali učenka od 1. do 9. razreda osnovne šole. Pesem je lahko napisana v svobodni pesniški obliki ali v eni od znanih oblik (npr. sonet, balada, haiku …).
Izbrane pesmi naj učenci ali učiteljice mentorice oz. učitelji mentorji pošljejo na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do vključno petka, 7. aprila 2023, s pripisom ELA – MALI PRANGER.

V elektronski pošti naj bodo tudi podatki o avtorju oz. avtorici: ime in priimek AVTORJA in MENTORJA, šola, razred, e-naslov, naslov šole in domači naslov.

Pesmi bodo tudi letos izbrali Nataša KoražijaMaja Novak (obe Knjižnica Rogaška Slatina) ter Dejan Koban (Pranger).

Rezultate natečaja bomo objavili na spletni strani http://pranger.si/ela/ najkasneje do 27. aprila 2023.

Ob tem si pridržujemo pravico, da nagrajena dela tudi javno objavimo na navedeni spletni strani in v za to posebej izdani brošuri. Slavnostni zaključek ter podelitev priznanj bo 27. maja 2023 v Kulturnem centru v Rogaški Slatini.

DODATNE INFORMACIJE: koordinatorka natečaja, mag. Nataša Koražija, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Veselimo se vašega sodelovanja in se zahvaljujemo za deljenje informacij med vašimi učitelji mentorji, oziroma učiteljicami mentoricami ter učenkami in učenci!


Lepo vas pozdravljamo
ELA - Mali Pranger
--


http://pranger.si/ela/

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small