icon facebook png 26 logotip EKP 2014 2020 SIO 2020Erasmus+

Seznam natečajev

Koordinatorka natečajev: Karmen Plavec

Informacije za natečaje lahko dobiš pri strokovnih delavcih šole (razrednikih, drugih učiteljih, šolski svetovalni službi) ali pri koordinatorki natečajev - učiteljici Karmen Plavec (mansarda, učilnica št. 7). Vabljen/a k sodelovanju. 

Natečaji so objavljeni na naši spletni strani pod DOGODKI.

Bralna značka

 "Tisti, ki se ga knjiga res dotakne, nikoli ne bo pozabil na občutke veselja, premišljevanja, razumevanja, sprejemanja prebranega. In že otrok ve, da s knjigo nikoli nismo osamljeni, kajti svetovi, realni ali izmišljeni, v katere vstopamo, kadar odpremo platnice, so čudoviti.
Knjige so most do spoznavanja drugih in drugačnih ljudi, pa tudi do vseh znanstvenih disciplin,so torej most do znanja. Bralec bo vedno znal poiskati prave in pravilne odgovore,ker se v branju skriva čarovnija razumevanja vsega."
(Dragica Haramija, predsednica Društva Bralna značka Slovenije - ZPMS)

Tudi v šolskem letu 2018/2019 poteka branje za bralno značko. Vsebino knjige učenci pripovedujejo knjižničarki ali učiteljicam, zraven imajo miselni vzorec, mlajši učenci pa tudi knjigo. Bralna značka v knjižnici bo potekala po dogovoru s knjižničarko pred ali po pouku. Ob zaključku šolskega leta bralci, ki osvojijo bralno značko, prejmejo priznanja. 

Veliko bralnih užitkov!

Mentorica: knjižničarka Urška Hlupič Voda

Preberi več

Priporočila staršem

starsi intro  

Za boljšo preglednost gibanja staršev po šoli prosimo, da upoštevate naslednja priporočila:

  • Za vse informacije se obrnite na tajništvo šole.
  • Od svojih otrok se poslovite v pritličju, učenci naj gredo v razred sami.
  • Z otroki se dogovorite, da jih boste po pouku počakali v pritličju ali na šolskem dvorišču.
  • Prosimo, da ne hodite v jedilnico, ko imajo otroci kosilo. Počakajte jih v pritličju ali na šolskem dvorišču.
  • Če z učitelji niste dogovorjeni za pogovor, se oglasite v tajništvu, kjer vam bomo dali ustrezne informacije.
  • V času pouka in med odmori ne motite učiteljev. Če je nujno, poiščite najprej pomoč pri svetovalnih delavkah, v zbornici ali v tajništvu šole.
  • Starši učencev podaljšanega bivanja poiščejo svoje otroke v učilnici oziroma na prostoru, ki je zapisan na oglasni deski podaljšanega bivanja v pritličju.

Poslanica predsednika republike

Poslanica predsednika republike Boruta Pahorja učenkam in učencem, dijakinjam in dijakom ob začetku novega šolskega leta!

Preberi več

Oglaševanje v šoli

nalepka-prepovedano-oglasevanje

  • V šoli je prepovedano vsakršno oglaševanje (ponudbe zavarovanj, storitev, obšolskih dejavnosti ...) v obliki plakatov, zloženk, letakov ... brez predhodnega soglasja ravnatelja.
  • Učencem se ne deli sporočil z oglasno vsebino.

Ponudbe, storitve, izdelki ... se lahko predstavljajo izključno staršem/skrbnikom na govorilnih urah ali roditeljskih sestankih s soglasjem ravnatelja in staršev.

Informacije (plakati, zloženke, letaki ...), ki jih ravnatelj oceni kot ustrezne, lahko starši/skrbniki prejmejo na določenem mestu v avli šole.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small