icon facebook png 26 icon instagram Erasmus+ eduroam logo logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

        Hišni red      Pravila šolskega reda      Dokumenti      Šolski prevozi

Dejavnosti na projektu Popestrimo šolo

SLIŠIM - VIDIM - ČUTIM - SE GIBAM - ŽIVIM

Hiter napredek znanosti in informacijske tehnologije ter dostopnosti do informacij preko medmrežja silijo k drugačnemu, alternativnemu načinu poučevanja. 

Preberi več

Od izuma do umetnosti

Uvod v razumevanje filma je učencem 7. razredov na zanimiv in poučen način podal gospod Matic Majhen iz Zavoda za uveljavljanje vizualne kulture.

Preberi več

Kdo je napravil Vidku srajčico

Učenci od 1. do 3.razreda so si v ponedeljek, 22. 12. 2014, na šoli ogledali kratko igrico »Kdo je napravil Vidku srajčico (delo Frana Levstika)«, 

Preberi več

Novoletno voščilo

Naj bo novo leto radodarno z dobrim in lepim. Naj bo zdravo, ustvarjalno, iskrivo, naj bo veselo, odmevno, pogumno. Naj bo toplo in prijetno. Naj bo srečno.

Projekt »Popestrimo šolo 2015«

 

V kratkem bomo pričeli z izvajanjem dejavnosti v sklopu projekta »Popestrimo šolo«.

 

Uvodni sestanek za učence bo v sredo, 24. decembra 2014.

Preberi več

Novoletni bazar na OŠ Mladika

V ponedeljek, 1. decembra  2014, smo imeli tehniški dan. Dopoldne smo namenili ustvarjanju božičnih in novoletnih izdelkov, ki smo jih namenili za prodajo na popoldanskem božičnem bazarju. V šolski avli pa je ta dan učence, delavce šole, starše in obiskovalce pričakala okrašena naravna jelka z  jelenčki in lučkami.

Preberi več

Obisk ptujskega gradu

Učenci tretjih razredov smo ob obisku muzeja - gradu ugotovili, da je to ustanova, ki hrani in razstavlja predmete z različnih področij preteklega življenja.

Preberi več

Nagrada Lanu za ustvarjanje

V prvem a razredu podaljšanega bivanja smo se odzvali na natečaj, ki ga je razpisalo KUD Sodobnost International iz Ljubljane.

Preberi več

Potujoče gledališče

V sredo 26. novembra smo si učenci od 5. do 9. razreda ogledali predstavo na temo letošnjega šolskega parlamenta Poklici in izobraževanje.

Novoletni bazar

V ponedeljek, 1.12.2014, bo v telovadnici potekal NOVOLETNI BAZAR. Ponujali bomo izdelke učencev od prvega do devetega razreda in izdelke donatorjev. Bazar bo odprt od 16.30 do 19.00 ure. Prostovoljne prispevke bomo namenili v šolski sklad.

Dvig socialnega in kulturnega kapitala

V šolskem letu 2014/15 je naša šola vključena v projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v sklopu katerega sodelujemo z OŠ Ljudski vrt, Vrtcem Ptuj in Gimnazijo Ptuj. V sklopu projekta bomo na naši šoli izvajali več dejavnosti s področja poklicne orientacije, uvedli bomo tutorje - učence prostovoljce, ki bodo pomagali učencem pri učenju ... 

Dnevni center za otroke in mladostnike

Tudi v novem šolskem letu se nadaljuje program Dnevnega centra za otroke in mladostnike, ki se še vedno izvaja v prostorih Doma upokojencev na Ptuju.

Preberi več

Lahkotni svet

V tem šolskem letu smo se vključili v projekt Lahkotni svet, ki ga organizira podjetje TALUM Kidričevo ob praznovanju 60 obletnice delovanja.

Preberi več

Planinski izlet na Veliki Travnik

Izlet bo v soboto, 15. 11. 2014. Prijave zbira učiteljica Silva Forštnerič do torka, 11. 11. 2014, pred poukom ali v odmoru.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small