icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Lepopisje

V oktobru in novembru je na šoli potekal tečaj lepopisja oz. kaligrafije. Mentorica Natalija Resnik Gavez je učence spretno usmerjala pri vodenju kaligrafskega peresa in nastale so prave mojstrovine.

Preberi več

Svetovni dan otrok

20. november je  Svetovni dan otrok. Je dan, ko otroci po vsem svetu prevzamejo vloge odraslih. Danes so imeli to možnost tudi učenci naše šole.

Preberi več

Delavnice o varni rabi interneta

Preventivne delavnice so potekale v 3., 6. in 8. razredih. Izvajala jih je predstavnica Safe.si, ga. Nina Gradišnik, izvedbo pa je omogočila Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti Mestne občine Ptuj.

Preberi več

Po poteh Rimljanov na Ptuju

1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja smo na OŠ Mladiki obeležili s pohodom po Ptuju. Učenci so staršem predstavili bogato dediščino Rimljanov v domačem mestu.

Preberi več

Mednarodna izmenjava OŠ Pančevo 2019

»V šolskem letu 2019/20 smo od srede, 9. oktobra 2019 do sobote, 12. 10. 2019, na povabilo Slovenskega društva iz Pančeva (Srbija) nadaljevali z mednarodno izmenjavo z OŠ Miroslav Mika Antić. Izmenjavo smo izvedli sočasno z OŠ Ljudski vrt, ki je gostila učence OŠ Djura Jakšić. Izmenjave se je udeležilo 20 učencev naše šole. Učitelji in učenci so bivali pri naših družinah.

Preberi več

Topla afriška srca

V petek, 11. oktobra 2019 smo na šoli gostili Jano Dular Wang'ombe, ki je predstavila zgodbe  o večletnem življenju, poučevanju in vodenju humanitarnih dejavnosti v vzhodni Afriki.

Preberi več

Varno v prometu

Učenci od 1. do 3. razreda so se udeležili preventivnih delavnic Zavoda Varna pot z naslovom"4 prometna deteljica". Izkusili so različne prometne situacije in se učili varnega ter kulturnega obnašanja v cestnem prometu.

Preberi več

Delavnice Zavoda Varna pot

Učenci od 4. do 9. razreda so imeli preventivno izobraževalne delavnice s področja prometne varnosti. Izvajali so jih moderatorji Zavoda varna pot, izvedbo pa je omogočil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MO Ptuj.

Preberi več

Podnebne spremembe

Zavedamo se ekoloških težav, zato smo podprli zahteve mladih za podnebno pravičnost. Vemo, da že majhni koraki pripomorejo k prehodu v nizkooglično družbo.

Preberi več

Skiroji – prometni predpisi

"Skiroji spadajo med posebna prevozna sredstva, katerih namen in uporaba so določeni v 97. členu Zakona o pravilih cestnega prometa.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small