icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Zlati odličnjaki

Mladikine zlate odličnjake sprejela županja.

zlati odlicnjaki

Poletno počitniško varstvo 2020

Mestna občina Ptuj želi omogočiti otrokom prijetno in nepozabno preživeto poletje. Naša želja je, da otroci svoj prosti čas izkoristijo kakovostno preko različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic.

Zato smo se odločili, da to poletje prvič organiziramo brezplačno celodnevno poletno počitniško varstvo, ki bo namenjeno vsem otrokom, ki so bili v šolskem letu 2019/2020 vključeni v I. triado in imajo stalno prebivališče v naši občini.
Brata Malek pripravljata s svojo ekipo zabavno športno poletje s pestrim programom.

Preberi več

Šolske potrebščine 2020/21

Glede na izredno situacijo vam v letošnjem letu ne moremo ponuditi katalogov založb in seznamov učnega gradiva za naslednje šolsko leto v pisni obliki. Vse spletne povezave do seznamov smo vam poslali preko eAsistenta – komunikacija.

Učbenike si lahko vsi učenci šole brezplačno izposodijo septembra v šoli.

Učenci morajo predhodno vrniti vse izposojene učbenike. Če bodo le-ti poškodovani, uničeni ali izgubljeni, bodo morali zanje v skladu z 10. členom Pravilnika o učbeniških skladih plačati odškodnino. Znesek bo obračunan na položnici, ki jo boste starši prejeli julija.

Mladikini mladi raziskovalci

Mladikini mladi raziskovalci so se odlično odrezali na 28. regijskem srečanju mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije.

Raziskovali so naslednje vsebine:
- Ali res onesnaženost ozračja vpliva na barvo sončnih zahodov? Zlato priznanje 
- Fašenk v Spuhlji Zlato priznanje uvrstitev na državno tekmovanje,
- Pasja vzgoja skozi pozitivno motivacijo Srebrno priznanje
- Ali lahko mladi z oblačenjem vplivamo na okolje? Zlato priznanje

Vsem udeležencem čestitamo za dosežen uspeh.

Poletni tematski tabori

S tem sporočilom vas želimo obvestiti, da poletnih tematskih taborov v okviru programa Omogočimo sanje! NE BOMO pripravili. Zavedamo se, da bomo z našo odločitvijo razočarali marsikaterega udeleženca naših taborov in se zato opravičujemo.
Še vedno pa imamo v načrtu izvedbo jesenskih tematskih taborov, kot smo jih že napovedali. V času od 26. – 30. 10. 2020, v VIRC Poreč napovedujemo naslednje vsebine:
• TEHNIKA – letala ali robotika,
• LOGIKA in
• KREATIVNA USTVARJALNOST.

S prijaznimi pozdravi,
Urša Žiger

Obvestilo o omejitvah v zvezi s sprejemanjem daril

Spoštovani!
Obveščamo vas, da smo učitelji dolžni spoštovati Uredbo o omejitvah in dolžnostih javnih uslužbencev v zvezi s sprejemanjem daril (Ur. l. RS, št. 58/03 in 56/15). Uredba podrobno določa omejitve sprejemanja daril, ravnanje v primeru izročitve darila in vodenje seznama daril.

Preberi več

Zaključna prireditev 2020 za devetošolce

Spoštovani starši/skrbniki devetošolcev,
zaključek osnovnošolskega šolanja v življenju vsakega mladega človeka predstavlja pomemben mejnik. Tradicionalno to obeležujemo na valeti. V trenutni situaciji, ko v šoli še zmeraj veljajo številne omejitve in priporočila NIJZ zaradi preprečevanje širjenja SARS-Cov-2, bo tudi letošnji zaključek leta precej drugačen.

Marec, april in maj so meseci, ko se izvede večina vseh tekmovanj v znanju in športu za osnovnošolce. Iz znanih razlogov je bilo letos teh tekmovanj izjemno malo. Posledično bodo tudi učenci prejeli znatno manj priznanj, katerih podelitev predstavlja ob kulturnem programu osrednji del uradne valete. Iz omenjenega bo večina učencev prejela zgolj zaključna spričevala, ki se zakonsko lahko delijo zgolj na zadnji dan pouka. Tudi kulturnega programa učenci zaradi časovne stiske ne zmorejo pripraviti.

Šola mora zakonsko zagotoviti javno podelitev (prisotni vsi učenci) spričeval in priznanj za vse učence.

Pri organizaciji zaključne prireditve bomo upoštevali okrožnico MIZŠ: »Ob zaključku pouka v tem šolskem letu pripravite ustrezne protokole ravnanj ob posameznih posebnih situacijah in ob izvedbi posamezne posebne aktivnosti (npr. valeta, podelitev spričeval, proslava ob državnem prazniku…) in pri tem upoštevate priporočila NIJZ ter ZRSŠ. Te aktivnosti se lahko na primer izvedejo znotraj oddelčnih skupnosti (podelitev spričeval, pohval, priznanj …), po »šolskem radiu« (proslava), v kolikor ga šola ima, v organiziranih dejavnostih, upoštevajoč priporočeno socialno distanco in pri zbiranju v skupinah dovoljeno število oseb.«

Ob upoštevanju teh dejstev, bomo spričevala, priznanja podelili v ponedeljek, 15. 6. 2020 v dopoldanskem času v šoli, v skladu s priporočili NIJZ, MIZŠ in ZRSŠ.

Zaključili bralno značko

Dragi bralci, čestitke vsem, ki ste brali knjige in opravljali brano značko tako v šoli kot doma.

Vabljeni na zaključek bralne značke.

Drage devetošolke in devetošolci!

V ponedeljek, 25 . 5. 2020 nadaljujemo pouk v šoli.

Devetošolci ste razdeljeni v 3 skupine, tako kot ste bili razdeljeni v manjše učne skupine pri MAT. Podrobnosti preberite v prilogah.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small