icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

O obveznem samotestiranju

»Spoštovani starši,

ker se zavedamo, da je v zadnjih dneh velika zmeda glede informacij o obveznem samotestiranju, vam  posredujemo osnovno informacijo, s katero v tem trenutku razpolagamo in upamo na vašo podporo.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Danes smo bili obveščeni samo, da se začetek obveznega samotestiranja prestavi na sredo, 17. 11. 2021. Zaenkrat nimamo podrobnejših informacij o sami izvedbi, zato vas bomo o tem obvestili v ponedeljek.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.«

Odlok o začasnih ukrepih glede COVID-19 z dne 5.11.2021

Odlok in povzetek odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 z dne 5.11.2021.

Nove spremembe se nanašajo:

  • na nošenje mask (od 8.11.2021 se lahko uporabljajo samo zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 - MASKE IZ BLAGA NISO DOVOLJENE; maske nosijo ves čas vsi od napolnjenega 6. leta starosti),
  • samotestiranje učencev od 15.11.2021 - podrobna navodila še sledijo.

Lep pozdrav,
B. Širovnik, ravnatelj

Sarina prva objavljena pesem

Učenci gledališkega kluba so v eni uri pouka pripravili kratek nastop avtorske pesmi naše učenke Sare Sluga iz 9. b.
Besedilo pesmi sta z glasbo pospremila Žan Drevenšek (kitara) in Sara Sluga (ukulele).

Preberi več

Vrtec na obisku

Družili smo se z otroci iz vrtca Marjetica. icon padlet

Teden otroka 2021

V Tednu otroka smo se tokrat družli ob igri. icon padlet

Šola v naravi

Peti dan

Bivanje v Piranu smo zaključili s slastnim kosilom. Na poti proti domu smo se ustavili še v Postojnski jami, kjer smo občudovali naš prečudovit podzemni svet. Pot do Ptuja smo si krajšali z glasbenimi željami in veselim prepevanjem.

Preberi več

Svetovni dan učiteljev

5. oktober je svetovni dan učiteljev, ki ga obeležujemo v spomin na podpis Priporočil o položaju učiteljev leta 1966. Leta 1993 ga je razglasil Unesco z namenom, da bi ljudem približal poslanstvo ter dosežke učiteljev. Letos UNESCO vabi k praznovanju svetovnega dneva učiteljev pod naslovom Učitelji v središču okrevanja pri izobraževanju. Ta tema je bila izbrana, da odraža vlogo, ki jo imajo učitelji v času krize COVID-19, in poudarja podporo, ki jo potrebujejo, da v celoti prispevajo k okrevanju izobraževanja. 

Preberi več

Igriva košarka

Projekt je organizirala Košarkaška zveza Slovenije.

Igriva košarka 

Preberi več

Teden otroka 2021 – Razigran uživaj dan!

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN! je osrednja tema letošnjega Tedna otroka (4. – 10. oktober). Kot protiutež posledicam epidemije COVID-19 želimo poudariti pomen igrivosti, sproščenosti in druženja, zato se bomo v Tednu otroka tokrat posvetili igri in igranju.  

Preberi več

Kulturni dan Erasmus + Agora

Naša šola se v okviru svetovnega dneva turizma letos predstavlja s pomočjo  mobilne aplikacije Agora, kjer spoznavamo rimsko zgodovino našega mesta, kateri produkt je nastal v okviru mednarodnega projekta Erasmus + – Agora, v katerem sodelujemo še z dvema državama, in sicer s Srbijo-Beograd in Turčijo-Istanbul.

Preberi več

Bronasti na državnem prvenstvu do 14 let

V dveh dneh tekmovanja v državnem prvenstvu do 14 let v atletiki v Mariboru so naši učenci dosegli lepe uspehe, tudi osebne rekorde. Fantje pod okriljem Atletskega kluba Ptuj, v sestavi učencev iz naše šole, so pritekli odličen rezultat v štafeti 4x100m. Aleks iz 7.b, ter Lan, Nik in Paskal iz 8.a so osvojili bronasto medaljo.

Preberi več

V šolo samo zdravi

Spoštovani,
ponovno vas prosim, da

v šolo pošiljate izključno zdrave otroke in hkrati, da ti otroci v času po šoli niso bili v rizičnem stiku z okuženo osebo s SARS-CoV-2.

Enako velja za vse starše/skrbnike/spremljevalce, ki otroka dostavite do šole.

Bogomir Širovnik, ravnatelj

Prvič v šolo

Naši prvošolci so v lepem sončnem dnevu prilčeli šolanje na Mladiki. Ravnatelj jim je izrekel dobrodošlico in zanje smo pripravili kulturni program.

SREČNO naši novi učenci.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small