MUCA KNJIGARICA

Nekoč je bila majhna vas.

V vasi so bili otroci in njihovi starši. V šolski knjižnici je bil velik nered. Vse knjige so bile na tleh, zato se je knjižničarka odločila, da pokliče Muco Knjigarico. Otrokom je vzela vse knjige, ki so jih imeli doma. Zjutraj so otroci želeli brati knjige, vendar jih niso našli. Spraševali so svoje starše, če so videli kje knjige. Otroci iz vasi so se zbrali, da bi poiskali Muco Knjigarico, ki je živela na velikem hribu. Prišli so do njene hiške, ki je imela napis Muca Knjigarica. Muca jih je povabila v svoj dom. Vsak otrok je na polici poiskal svojo knjigo.

Muci Knjigarici so pa obljubili, da bodo od sedaj naprej lepo ravnali in pospravljali knjige.

Avtorica: Julija Majcen, 2. b
Mentorica: Breda Pisar

 

MUCA BARVARICA

Otroci iz vrtca Podlesek niso nikoli pospravljali barvic. Nekega dne so otroci hoteli risati.  Videli so, da ni barvic. Iskali so jih pod mizo, pod omaro, v omari in preiskali celo učilnico. Niso našli niti ene barvice. Spraševali so se, kje so barvice. Sklenili so, da poiščejo mucin dom. Iskali so vsepovsod. Na koncu ceste so našli lepo rumeno hišico. Potrkali so na vrata. Muca Barvarica jih je povabila v hiško. Otroci so povedali, da so prišli po barvice. Dovolila jim je, da si vsak vzame svoje. Bili so srečni, da so jih našli.

Muci so se zahvalili in ji obljubili, da jih bodo od sedaj naprej pospravljali in tudi ošilili.

 Avtorica: Ajda Ciglar, 2. b
Mentorica: Breda Pisar

 

Sara Sluga, 4. b 
Sara Sluga, 4. b

 

MUCA IGRAČARICA

Nekega dne so se otroci igrali z igračkami in vedno jih pustijo razmetane. Naslednje jutro je Ajda povabila Nežo, naj se pride igrat in naj s seboj prinese tudi svoje igrače. Neža ni našla svojih igračk, ker jih je muca odnesla. V vsej vasi so otroci vzklikali »MUCA MI JE ODNESLA IGRAČKE.« Odločili so se, da bodo poiskali mucin dom. Šli so na hrib. Rdeča hiša, z oranžno streho in na vratih napis Muca Igračarica. Muca jim je odprla vrata. Otroci so jo prosili naj, jim vrne njihove igračke. Dovolila jim je, da si jih sami naj poiščejo.

Vsi so našli svoje igrače in muci obljubili, da jih bodo lepo pospravljali.

Avtorica: Naja Fras, 2. b 
Mentorica: Breda Pisar

 

 MOJA PSIČKA

Že od nekdaj sem si želela psičko, a mi je mami in ati eno leto nista dovolila. Čeprav moje prejšnje psičke že dve leti ni več. Nekaj dni pred mojim 7. rojstnim dnevom, pa smo šli po srčkano in razigrano psičko.

Še preden smo prišli domov sem se odločila, da bo moji psički ime Bina. Doma mi je mami povedala, da bom Bini morala menjati vodo, dajati hrano in jo peljati na sprehod. Že  naslednji dan sva  se z Bino igrali in lovili.

Vesela sem, da je Bina moja psička.

Avtorica: Katja Čuš, 3. b
Mentorica: Nataša Vauda

 

MOJ LJUBLJENČEK

Nekega dne smo se z družino odločili, da od sosedov vzamemo psa, ker ga je sosed želel podariti.

Kužku je ime Lumpi in je mešanček, sta je osem let in je zunanji pes. Je zelo prijazen.

Vsak dan ga krtačim. Včasih se igram z Lumpijem tako, da mu mečem žogice.

Avtorica: Ina Mlakar, 3. b
Mentorica: Nataša Vauda

 

 Amila Lisičič 4. b
Amila Lisičič, 4. b

 

SKRB ZA MOJEGA HIŠNEGA LJUBLJENČKA

Ko sem šla na Filipov rojstni dan, sem tam videla malega morskega prašička po imenom Minka. Takoj ko sem ga zagledala ,sem si želela morskega prašička. Nekega dne, ko smo se jaz in prijateljice v šoli igrale, je prišla po mene mami. Bila sem presenečena, saj mami zelo redko pride po mene. Mami sem vprašala, kam greva, saj nisva šli proti domu. Mami je rekla ,da je presenečenje, saj je bila z nama tudi njena prijateljica Simona. Šle smo v trgovino za živali. Mami je rekla, da mi bo kupila morskega prašička. Ko smo vstopile, je bila tam sestrica od Minke. Popi! Mami sem prosila, naj mi jo kupi. Bil je čaroben trenutek. Ko smo prišli domov, smo ji uredili kletko. Popi je najboljša morska prašička na svetu. Čez eno leto, ko smo bili pri babici, sem si zaželela psa. Z mamico sva šli pogledat na  bolho. Našli sva kužka Smartija . Vedela sem, da bo to moj kužek. Mami mi je rekla, da mi ga bo kupila za rojstni dan. Ponj smo šli v Velenje. Ko smo prišli, smo Smartija preimenovali v Lumpija. Ko smo šli domov, je bil super občutek. Moja največja želja se je uresničila. Z Lumpijem se igram in hodim na sprehode.

Avtorica: Teja Ovčar, 3. a
Mentorica: Nataša Vauda

 

BAL SEM SE

Bil sem pri babici in dediju na počitnicah v Zavrču. Ker imata psa, mi dovolita, da ga zdaj, ko sem že večji, peljem na sprehod sam. Ta pes je nemški ovčar in ime mu je Reks. Reksa so pripeljali k hiši tistega leta, ko sem se rodil jaz. Skupaj sva odraščala, zato mi Reks veliko pomeni. Je moj dober prijatelj.

Kot po navadi sva šla na sprehod za zapuščeno hišo. Toda nekega dne nama je pot prekrižal velik črn pes. Ta je začel renčati in lajati na naju. Ko sem hotel potegniti za povodec, je bil Reks hitrejši in se spustil v boj z velikim črnim psom. Začela sta se tepsti, a na srečo je zmagal Reks. V trenutku, ko sta se psa tepla, sem začutil strah, kot ga še v življenju nisem. Zelo sem se bal za Reksa, da ga tisti pes ne bi resno poškodoval. Ni hujšega, ko vidiš svojega bližnjega ali prijatelja ranjenega. Od takrat z Reksom ne hodiva več po tisti poti.

Avtor: Masai Kokot, 4. a
Mentorica: Karmen Plavec

 

 OPIS RISA

Ris spada v družino mačk. Oglaša se z mijavkanjem mev – vev. Je kratkorepa mačka, ki v višino zraste do 75 cm, v dolžino pa do 130 cm in je težka okoli 30 do 40 kg. Ima ostre kremplje in zobe ter rdeče – rjav kožuh posut s temnejšimi pikami. Prehranjuje se z lisicami, zajci, polhi, itd.. Živi v gorskih gozdovih.

Avtor: Nik Vilčnik, 4. a
Mentorica: Karmen Plavec

 

 MAČJA TAČKA                                                                                                                         

V Lončarjevem dolu je pekarna z imenom Mačja Tačka. Tam so najboljše žemljice. Edini problem Mačje Tačke je sosednja pekarna, ki se imenuje Hrčkova pekarna.V njej je delala moja sestra.

A nikomur ne povejte, najina skrivnost je, da kruha ne delava sami. Pri meni pečejo kruh mačke, pri sestri mesijo in pečejo v peči različni kruh hrčki.

Sestra je ljubosumna, saj prihajajo kupci redno k meni na okusne žemlje.

Nekega večera je skovala načrt proti moji pekarni.

Zjutraj je v moje testo nasula čarobni pesek.Vsak, ki se ga je dotaknil, je okamenel. Mačke so začele mesiti kruh in v trenutku so postale negibne. Ko so prišle stranke, ni bilo niti ene žemlje več. Nergaško so odšle. Bila sem zelo žalostna. Sestri sem se zasmilila. Naredila je zdravilo. Mačke so oživele. Znova so mesile testo za kruh, žemlje in drugo pecivo.

Še sedaj prodajam te okusne žemlje.

Avtorica: Lara Merc, 3. a
Mentorica: Mira Korošec

 

RACA

Raca taca mala maca,
po vrtu se sprehaja
in sestrici nagaja.

Zatisni si oči,
hop pri tebi že stoji.

Mala raca rada raja,
v bokih se zamaja,

levo, desno, ena, dva
v gnezdo svoje odraca
in v sanje sladke se poda.

Avtorica: Tija Cvetko, 5. a
Mentorica: Irena Golob

 

 glasilo1
Jana Sluga, 2. a

 

HRČEK SMRČEK

Po naši hiši se sprehaja hrček,
ki poimenovala sem ga Smrček.

Včasih jabolko liže,
včasih pa jo pogrize.

Veliko časa spi,
pri tem pa leži
in smrči.

Z mano se igra
in me rad ima.

Avtorica: Adriana Bračko, 5. a
Mentorica: Irena Golob

 

 PES IN MUCA

Muca mijavka, pes kriči,
kaj le njima se godi?

Pes pove, da kravo išče,
to mu preprečit ne more nihče.

Muča skoči iz kleti,
tam za ovinkom nekaj se godi.

Avtorica: Kaja Kralj, 6. a
Mentorica: Lidija Verlek

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small