V sklopu tedna otroka smo se udeležili prireditve Igraj se z mano.

V torek,  11. 10.2016 smo bili povabljeni v prostore CID Ptuj na otvoritev potujoče razstave Bodi umetnik »Igraj se z mano« in na ogled spremljajoče predstave.

Dogodka se je udeležilo 8 otrok iz 1. vzgojno-izobraževalnega obdobja.

Mednarodno festivalsko leto »Igraj se z mano«, ki ga organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije, sledi cilju, da bi organizirali dejavnosti, kjer se skozi različne aktivnosti brišejo meje med osebami s posebnimi potrebami in ostalo populacijo.

Učenci ptujskih osnovnih šol in otroci vrtca Ptuj, smo aktivno sodelovali pri postavitvi razstave. Sodelovanju na prireditvi  se je pridružil naš veliki pisatelj Ivan Cankar (letos poteka 140 let od njegovega rojstva), ki je na prireditvi odigral lutkovno predstavo, otrokom pripovedoval o zabavnih dogodivščinah v svojem otroštvu in se z otroki preprosto družil in na koncu tudi fotografiral.

Boris Kononenko, lutkar in prijatelj otrok, je zelo doživeto vključeval otroke v predstavo z naslovom Grajska skrivnost. Skrivnost je bila odkrita – knjiga.

Sodelavci CID so nas na koncu zelo lepo pogostili, tako da je ob koncu dogodka druženje bilo še bolj prijetno in sproščeno.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small