Kazalo člankov

V. HRANJENJE ZBIRK OSEBNIH PODATKOV (ŠOLSKA DOKUMENTACIJA IN DRUGI DOKUMENTI)

7. člen pravil
(način hranjenja zbirk osebnih podatkov)

Dokumentacije z zbirkami osebnih podatkov šola hrani:

  • zbirka podatkov o učencih, vpisanih v osnovno šolo in njihovih starših hrani v zavarovani omari tajnica šole, razrednik in svetovalni delavec pa v svoji zavarovani omari,

  • zbirka podatkov o napredovanju učencev, izdanih spričevalih in drugih listinah se hrani v protipožarni omari v pisarni svetovalne službe,

  • zbirka podatkov o gibalnih sposobnostih in morfoloških značilnostih učencev se hrani protipožarni omari v pisarni svetovalne službe

  • zbirka podatkov o učencih, ki potrebujejo pomoč in svetovanje se hrani v zavarovani omari svetovalne službe.

 

8. člen pravil
(hranjenje vpisnih listov)

Vpisni listi se hranijo v protipožarni omari v pisarni svetovalne službe.

 

9. člen pravil
(hranjenje dokumentacije s podatki o napredovanju učencev)

Redovalnice in dnevniki so shranjeni v posebni omari v zbornici. Učitelji lahko redovalnico in dnevnik oddelka, ki ga uči, odnese s seboj na učno uro in ju morajo po koncu učne ure vrniti na svoje mesto. Ko učitelj nima učne ure lahko vpisuje v redovalnice in dnevnike samo v zbornici. Omaro so dolžni učitelji zaklepati. Po koncu pouka psihologinja shrani ključ v tajništvu.

Matični listi in matične knjige so shranjeni v arhivu in v protipožarni omari v pisarni svetovalne službe. Pooblaščeni delavci za hranjenje so psihologinja in socialna delavka, ki imata ključe od svojih omar in prostorov. Ključe od teh prostorov in arhiva hrani tudi tajnica šole.

Zapisniki o popravnih, razrednih ter predmetnih izpitih se hranijo v protipožarni omari v pisarni svetovalne službe

 

10. člen pravil
(hranjenje dokumentacije svetovalne službe)

Psihologinja in socialna delavka sta pooblaščeni delavki, ki imata ključe od omar, v kateri se nahaja vsa ostala dokumentacija svetovalne službe.

 

11. člen pravil
(hranjenje športno-vzgojnih kartonov)

Športno-vzgojni kartoni so shranjeni v protipožarni omari v pisarni svetovalne službe

 

12. člen pravil
(druga dokumentacija, ki jo vodi in hrani šola)

Soglasja staršev, ki so potrebna v skladu s pravilnikom o šolski dokumentaciji, pripravi šolska svetovalna služba. O soglasjih obvesti razrednike in odgovorne učitelje. Soglasja hranijo razredniki v zavarovani omari v zbornici šole, zbirnik po razredih pa v pisarni svetovalne službe.

Dokumentacijo o uveljavljanju pravic učenca v skladu s pravilnikom o prilagajanju šolskih obveznosti hrani tajništvo šole.

Dokumentacijo pohval, nagrad in vzgojnih ukrepov v skladu s pravilnikom o pravicah in dolžnostih učencev v osnovni šoli hranijo razredniki v zavarovani omari v zbornici šole.

Zdravstveno dokumentacijo, na podlagi katere se opravičuje odsotnost učencev, hranijo učitelji športne vzgoje v kabinetu športne vzgoje. 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small