icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Tudi v novem šolskem letu se nadaljuje program Dnevnega centra za otroke in mladostnike, ki se še vedno izvaja v prostorih Doma upokojencev na Ptuju.

DNEVNI CENTER ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

je eden od preventivnih programov za otroke in mladostnike na področju socialnega varstva, ki ga Društvo ARS VITAE izvaja že vrsto let.

Program je brezplačen in se izvaja čez celo leto od ponedeljka do vključno petka, od 14.oo ure do 20.oo ure, v prostorih Doma upokojencev Ptuj, Volkmerjeva cesta 10, Ptuj.

Program je namenjen učencem ptujskih osnovnih šol ter dijakom srednjega ali poklicnega izobraževanja, ki imajo občasne ali stalne učne težave ali pa želijo kreativno preživljati prosti čas.

Program vodijo naši strokovni delavci s prostovoljci, ki imajo pretežno pedagoško izobrazbo, skupaj s strokovnimi delavci CSD Ptuj

Otrokom in mladostnikom nudimo učno pomoč pri matematiki, fiziki, slovenščini, tujih jezikih..., oblikujejo in izvajajo kreativne in tematske delavnice, socialne igre, športno - rekreativne vsebine in različne medgeneracijske dejavnosti.

Kontakti v programu Dnevnega centra za otroke in mladostnike:
Telefonska številka: 070 799 750
Elektronska pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Spletna stran društva ARS VITAE, program Dnevnega centra za otroke in mladostnike

 

PRAVILA V DNEVNEM CENTRU ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

  1. Dnevni center je namenjen vsem učencem osnovnih in srednjih šol z željo pripraviti se za pouk ob pomoči strokovnih delavcev in prostovoljcev, ki jo organizira naše društvo.
  2. Učenci lahko bivajo v Dnevnem centru le s pisnim soglasjem staršev oziroma njihovih skrbnikov.
  3. Skupaj s starši, z otroki in izvajalci programa oblikujejo individualiziran načrt za otroka, ki dobijo tudi informacije o prihodih, odhodih in aktivnostih njihovih otrok.
  4. Dnevni center je odprt vsak delovni dan od 14. do 20. ure, torej od ponedeljka do petka.
  5. Urnik aktivnosti v Dnevnem centru:
    - 14. do 16. ure individualno delo z otroki in mladostniki ter starši,
    - 16. do 18. ure učna pomoč (učenje, pisanje domačih in seminarskih nalog ter referatov in govornih nastopov, prebiranje knjig, domačega branja ipd.),
    - 18. do 20. ure skupinske aktivnosti.

  6. Ob prihodu in odhodu se mora otrok ali mladostnik javiti strokovnemu delavcu ali prostovoljcu, ki je prisoten ta dan in ga vpiše v knjigo prisotnosti.
  7. Otroci in mladostniki med bivanjem v Dnevnem centru upoštevajo naslednja pravila programa in ustanove, kjer izvajamo aktivnosti:
    - spoštovanje vsakega udeleženca programa (se ne žalimo, pretepamo, med seboj sodelujemo in si pomagamo...) z željo dobrega počutja v programu, s tem pa omogočimo, da se v miru pripravljajo na pouk,
    - skrb za opremo in material za izvajanje aktivnosti,
    - upoštevanje navodil izvajalcev programa,
    - upoštevanje pravil, ki jih določa gostitelj prostora,
    - sporazumevanje v slovenskem jeziku z namenom, da pomagamo tistim, ki se šele učijo slovenskega jezika in ga še dobro ne razumejo.
  8. V primeru neupoštevanja zgornjih pravil se o tem takoj seznani starše otrok. Po večkratnem kršenju pravil se lahko tudi prepove obiskovanje Dnevnega centra.

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small