Zveza združenj ekoloških kmetov Slovenije – Zveza Biodar je v torek, 3. junija 2014, predstavila akcijo ''Kuhajmo ekološko hrano v javnih ustanovah''.
Učenci so pripravili okusne jedi iz ekološko pridelanih živil po navodilih kuharice Mateje Tea Dereani.
Vsem nam je ugajala slastna hrana, toliko bolj, ker smo vedeli, da je zdrava.
Utrinki s predavanja gospoda Borisa Frasa in kuharskega kotička.
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/bio_uzitek
Fotoarhiv: OŠ Mladika
Želimo si še več takšnih zdravih in sladkih popoldnevov, lahko si ga naredite tudi sami.
Tukaj je recept iz knjige Matejina veganska kuhinja z dovoljenjem avtorice Mateje Tea Dereani.
Jagodna pita
- 35 dag moke (črne ali polbele)
- 1/2 pecilnega praška
- ščepec soli
- naribana limonina lupina
- 20 dag margarine
- 4 jušne žlice javorjevega sirupa
- mleko
- margarina za mazanje pekača
Sestavine za nadev
- 1 kg jagod
- 2 dcl vode
- 2 dcl javorjevega sirupa
- 8 dag kuzuja
Dober tek!