icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Učenci 2. razredov OŠ Mladika smo se v letošnjem šolskem letu vključili v projekt Veliki nemarni škornji.

Ambasador prijekta je letos predsednik države, gospod Borut Pahor.

Preko razpisa Javne agencije Spirit Slovenija smo pridobili sredstva, s katerimi smo nabavili slikanice in ostali material, potreben za izvajanje projekta.

Pridno prebiramo zgodbice, zbrane v slikanici Veliki nemarni škornji, in s pomočjo teh zgodbic spoznavamo obnašanje škornjev, ki s svojim nepremišljenim vedenjem škodujejo vsem prebivalcem gozda.
Ob spoznavanju knjige smo hitro ugotovili, da nima ilustracij. Vsak učenec bo namreč hkrati tudi ilustrator svoje slikanice.

Naredili smo veliko pomembnih korakov. S pomočjo vseh čutil smo spoznavali hrast v vseh letnih časih, veliko ustvarjali in se preizkušali v različnih likovnih tehnikah, iskali inovativne ideje, igrali igre vlog, pisali zgodbice in pesmice ter prepevali in plesali ob zgoščenki »Pojmo, plešimo«, ki je nastala ob sodelovanju z Damjano Golavšek in so jo učenci dobili skupaj s knjigo.

In ker nam ni vseeno za našo naravo, smo v petek, 14. 3. 2014, izvedli naravoslovni dan. Zanimalo nas je predvsem, kako naj ravnamo z odpadki, da bomo čim bolj obvarovali naravo. Po odgovoru smo povabili v goste lokalno podjetje Skupne službe Ptuj.

Sodelovali smo tudi na likovnem natečaju »Škratova hišica v gozdu«, ki ga je organiziral Zavod Vista v sodelovanju s podjetjem Lumar. V aprilu smo z likovnimi izdelki učencev in slikanicami sodelovali na sejmu trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga »Green« v Gornji Radgoni.


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/Aktualno/2013_14/drevo

Besedilo in foto: Breda Pisar

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small