icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V okviru tedna otroka je potekal zelo atraktiven in doživljajski športni dan, kjer so se učenci preizkusili v 15 različnih disciplinah.

Sodelovalo je  devet športnih klubov, in dijaki Gimnazije Ptuj, kateri so omogočili, da je športni dan bil tako široko zastavljen in po meri učencev.

Učenci so spoznali Ultimate frizbi, ki je najbolj poznan šport s frizbijem. Seznanili so se z osnovami golfa, plezali so po premični plezalni steni, se naučili žonglirati z žogicami, se urili v borilnih veščinah (karate, boks). V gimnastiki so se preizkusili v osnovnih akrobatskih skokih, prevalih, saltah. Omogočena jim je bila fitnes vadba v fitnes studio. Igrali so hokej na travi ter se preizkusili v treh različnih poligonih.

Zahvaljujemo se vsem zunanjim institucijam, ki so nam omogočile tak pester in raznolik športni dan, katerega je bil cilj, aktivno preživljanje prostega časa.
Športni dan smo zaključili v prijateljskem duhu, kjer smo sklenili spiralni krog prijateljstva od 1. do 9. razreda ter zapeli himno OŠ Madika.

Program je vključeval:
- poligon,
- frizbi (Gimnazija Ptuj),
- golf (Golf Ptuj),
- plezanje (Plezalni klub Ptuj),
- fitnes (Fitnes Center – Zdravo Ptuj),
- žongliranje (Kulturno društvo zum Kreativa),
- karate (Center aerobike Ptuj),
- boks (Boks klub Ring Ptuj),
- gimnastika (Gimnastično društvo Ptuj),
- igre,
- ples (Plesna zvezdica),
- hokej na travi,
- senzorični poligon,
- namizni tenis.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small