Četrtošolci smo v sodelovanju z ZŠAM Ptuj, Policijsko postajo Ptuj, redarsko službo spoznavali zakonitosti varne hoje in obnašanja v prometu. Predvsem pa ponovili prometna pravila za varnost vseh na cesti.

Varnost 4

Na predstavitvi prometnih pravil

V četrtek, 20. 9. 2018, smo se odpravili na predstavitev prometnih pravil. Naša prva točka je bila v hali Mladika, v kateri so nam pripravili zanimivo predstavo Prometna vila. Bila je smešna in zelo poučna. Spoznali smo veliko kolesarskih pravil. Kasneje smo v spremstvu gospoda z odsevnim jopičem odšli na ZŠAM Ptuj. Preizkusili smo »vožnjo« v različnih vozilih: na motorju, v policijskem avtu in si ogledali velikost motorjev glede na starost. Pred tem smo bili na predavanju. Gospod Strelec je razložil, kako se obnašamo v prometu kot pešci, kolesarji, potniki v avtomobilu in v avtobusu. Z jajcem in majhno stiroporno čeladico je prikazal tudi, kako lahko glava brez čelade udari ob tla in kako je, če udari ob tla s čelado. S terase smo opazovali promet, predvsem vožnjo v krožišču pri Hoferu. Mestna redarka nam je podarila kresničke.

Iz tega smo se naučili, da moramo biti v prometu previdni in upoštevati vsa prometna pravila. Dobili smo tudi odlično malico in darilca. Dan smo zaključili proti šoli, v spremstvu gospoda.

V razredu smo se o tem pogovarjali in izrazili svoje občutke.

Gea Palir, Lana Šmigoc, Van Emeršič, 4. a

Mentorica: Karmen Plavec

Varnost 3

Varnost 1

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small