icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V četrtek, 28. 9. 2017, smo delavci šole in učenci skupaj s starši in drugimi obiskovalci, v okviru Tedna kulturne dediščine, praznovali 115. let »Lepotice ob Dravi«, na temo Voda od mitologije do arhitekture.

Dan sole1

Sodelovali so vsi učenci, ki so pod vodstvom mentorjev pripravili pester program, ki ga je vodil naš Dravski povodni mož. Podoba povodnega moža je zaživela po ustvarjalni zamisli učiteljice Karmen Ivančič, ki je skupaj z učiteljico Sabino Mlinarič napisala hudomušno in aktualizirano vezno besedilo. Scena je bila sestavljena iz različnih likovnih tehnik na temo vode in kot taka zanimiva, pestra in je povezovala temo dneva šole v celoto. Svojo likovno ustvarjalnost je skupaj z učenci izrazila učiteljica Sonja Pišek.

Likovno ustvarjanje

V uvodu sta obiskovalce, delavce šole in učence nagovorila gospod ravnatelj, Bogomir Širovnik in predstavnik MO Ptuj, gospod Gorazd Orešek.

Gospod ravnatelj je v govoru opisal dejavnosti, ki so potekale na šoli v okviru Tedna kulturne dediščine. K nagovoru je povabil tudi gospoda Gorazda Oreška, v upanju, da Mladiki ob njenem častitljivem jubileju prinaša dobre novice.

Nagovor

Teden kulturne dediščine smo zaključili v prazničnem vzdušju, ki je izžareval ustvarjalni duh naših učencev in učiteljev.

Koordinatorica TKD je bila Nataša Vauda.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small