logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
  • 1

»Ulice otrokom«

Ob tednu mobilnosti in ob evropskem dnevu brez avtomobila smo na naši šoli šolsko parkirišče namenili za likovno in športno poustvarjanje naših učencev od 1. do 5. razreda.

Preberi več

Evropski teden mobilnosti

Združimo moči – delimo si prevoz.
Evropski teden mobilnosti bo trajal od 16.–22. 9. 2017.

Preberi več

Lep uspeh Taje na Tennis Europe

Taja Lončarič je na Tennis Europe do 14 let v Kopru osvojila 3.–4.mesto in dosegla svoj najvecji uspeh.
Naslednji teden igra na turnirju enakega ranga v Vrsarju.

Preberi več

Program nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Preberi več

Poslanica ministrice pred začetkom šol. leta 2017/18

Drage učenke in dijakinje,
dragi učenci in dijaki,
cenjene učiteljice, cenjeni učitelji,
vsi ostali zaposleni v šolah, strokovni sodelavci in drugi,
spoštovani starši, spet je pred vrati 1. september, prvi šolski dan.

Preberi več

Nagovor ravnatelja

»NE ZA ŠOLO, ZA ŽIVLJENJE SE UČIMO.« (Seneka)

Spoštovane učenke, učenci; spoštovani starši!

Tudi letošnje šolsko leto začenjamo z zanosom, s pričakovanji, polni upanja in načrtov. Začetek je priložnost, da se pogumno odpravimo po poti, ki nas bo pripeljala do zastavljenega cilja.

Potrebno se je zavedati, da je šola tista organizacija, v kateri vsem odpiramo vrata s pozitivnim in prijaznim odnosom. Pogumno potrkajte, povejte in prisluhnili bomo in pomagali.

Drage učenke in učenci!

Vsekakor je šola v prvi vrsti namenjena vam. Ravno zato, bodite do sebe zahtevni in odgovorni, samostojno opravljajte svoje naloge in s spoštovanjem vzemite vse najboljše, kar vam ponujamo. Čaka vas mnogo izzivov in priložnosti. Vsi zaposleni pričakujemo od vas lep odnos do vsega, kar vam nudi možnosti za razvoj. Pokažite spoštovanje do učiteljev in ostalih zaposlenih, do šole kot ustanove, ki vam daje temeljno podlago za uspeh v življenju in vam nudi prijetno okolje za ustvarjalni razvoj.

Osnovni pogoji uspešnega učenja so dobro branje z razumevanjem, sledenje in poslušanje razlag v šoli, redno pisanje domačih nalog, ter redno, sprotno učenje. Zavedati se morate, da dobri učni uspehi omogočajo tudi kakovostnejši prosti čas, ki bo le tako sproščen in igriv. Imejte jasno zastavljene cilje, zaupajte v svoje sposobnosti ter imejte pozitiven odnos do učenja. Zavedati se morate, da ste za svoj učni uspeh odgovorni predvsem sami, starši in učitelji vam lahko ustvarjamo le vspodbudno okolje.

V prihajajočem šolskem letu vam želim veliko uspehov in prijetnih trenutkov. Z vami se bomo za vse to trudili tudi vsi zaposleni na šoli.

Prvi solski dan

Spoštovani starši,

zahtevajte od svojih otrok najboljše, kar zmorejo. Zahtevajte, da so v odnosu do vas, sošolcev, zaposlenih na šoli in ostalih ljudi spoštljivi. Pomagajte jim s svojim zgledom in z dobrim sodelovanjem z nami uresničiti vse cilje. Svojim otrokom privzgajate delovne navade (skrb za sobo, šolske potrebščine .). Preplet delovnih navad (večina jih učenci pridobijo doma) in učnih pristopov (se učenci naučijo v šoli) so učne navade. Le te so pomembne za uspešno šolanje in nenazadnje za življenje. Gre namreč za eno ključnih življenjski sposobnosti in sposobnosti, ki jih mora otrok razvijati že pred vstopom v šolo in med samim šolanjem. Učne navade bo vaš otrok v prvi vrsti pridobil z vašo pomočjo. Spodbujajte ga, motivirajte ga, predvsem pa mu bodite za vzor.

Ravnatelj:
Bogomir Širovnik

Razstava Tilna Kamenška

Dne 8. 6. 2017 je bil na naši šoli poseben dogodek, otvoritev razstave risb Tilna Kamenška z naslovom »Simboli sveta iz črnine«.

Preberi več

Dopoldanske govorilne ure

Zaradi številnih nadomeščanj strokovnih delavcev prosimo Vas starše in skrbnike naših učencev, da se za dopoldanske govorilne ure predhodno najavite.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small