logotip EKP 2014 2020 SIO 2020                 Erasmus+
  • 1

Nastopajoči učenci so z recitali, glasbo in plesom počastili dan upora proti okupatorju in mednarodnem prazniku dela.

Delavnica za starše otrok starih od 10 do 20 let. Rok za zgodnjo prijavo po nižji ceni je do 1. maja 2018.

Preberi več

22. april je svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo že vrsto let. Letošnja tematika je bila posvečena plastiki.

V ponedeljek, 9. 4. 2018, je v Ljubljani v Državnem zboru potekal Otroški parlament. Sedeže poslancev je zasedalo 114 otrok, njihovo delo pa so spremljali otroški novinarji.

Spoštovani učenci in starši!

Pripravili smo predlog izbirnih predmetov za šolsko leto 2018/19.

V soboto, 7. 4. in nedeljo, 8. 4. 2018, je na območju Ptujskega jezera poginilo več deset mrtvih rečnih galebov in opazili in opaziti je bilo nenavadno obnašanje nekaterih ptic. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje svetujejo prebivalcem, ki na prostem naletijo na poginulo žival, da se izogibajo kakršnemkoli kontaktu s poginulo živaljo ter da pokličejo na številko 112. Po dosedanjih podatkih zdravje ljudi ni ogroženo.

Ob lepem vremenu smo izpeljali šolski kros.

Učenke 6.b. razreda so se v okviru projekta Popestrimo šolo modula Čarobni napoj pravljic predstavile na prireditvi za prvošolčke s predstavo "Prvi šolski dan".

Na 26. regijskem srečanju mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije, ki je potekalo 23. 3. 2018 na Elektro in računalniški šoli na Ptuju, je bilo predstavljenih 42 raziskovalnih nalog iz 17. različnih področij. OŠ Mladika je bila zastopana z dvema nalogama:

Danes so prvošolci postali tudi člani Skupnosti učencev OŠ Mladike. Učenke, Tjaša, Maša, Lena in predsednica Skupnosti učencev Zala, so skupaj z mentorico pripravile program.

Na letošnjem šolskem parlamentu so učenci izpostavili, da se veliko učencev ne obnaša ustrezno v šolski jedilnici in pri malici v razredu. Da bi to izboljšali smo izvedli delavnico na temo bontona pri jedi.

V torek, 13. 3. 2018 je v sejni sobi Mestne občine Ptuj potekal 28. medobčinski otroški parlament na temo Šola in šolski sistem.

Učenci gledališkega kluba so se na letošnji Prešernijadi predstavili s Prešernovo pesmijo Ženska zvestoba.

Tudi na OŠ Mladika smo imeli proslavo ob osrednjem kulturnem prazniku posvečenem pesniku Francetu Prešernu.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small  kakovost-alpha-small